Požega.eu

Čaglin nastavlja s investicijama: "Konstruktivnim prijedlozima i međusobnim uvažavanjem radimo za naše mještane"

PRIJE 6 GODINA
S.P./D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Čaglin nastavlja s investicijama: Požega.eu | Čaglin nastavlja s investicijama:

PRIJE 6 GODINA
S.P./D.K.ČAGLIN – Vrijedno je za spomenuti ono što se u prvih šest mjeseci ove godine odradilo na području općine Čaglin o čemu je tamošnji načelnik Dalibor Bardač izvijestio općinske vijećnike, a kroz medije predstavlja sve pokrenute ili ostvarene brojne značajne aktivnosti u segmentu održavanja komunalne infrastrukture i prostornog uređenja.

Polugodišnje izvješće načelnika općine Dalibora Bardača koji je nakon lokalnih izbora ponovo izabran za tu funkciju, pozitivno su ocijenili i svi općinski vijećnici, jer kako je istaknuo načelnik Bardač – bez obzira na stranačku pripadnost svima je prioritet dobrobit stanovnika i razvoj općine.

Među značajnijim projektima izdvajaju se radovi na dječjem vrtiću, te pripreme za uređenje društvenog doma u Milanlugu.

-Na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije općina Čaglin je prijavila radove na dječjem vrtiću te nam je odobreno 400 tisuća kuna, a krajem ožujka potpisan je i ugovor o dodjeli sredstava s istim ministarstvom. Iz natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na koji se općina Čaglin prijavila odobreno nam je 120 tisuća kuna za društveni dom u Milanlugu. Također iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja općini Čaglin iz natječaja na koji smo se javili odobreno nam je gotovo 25 tisuća kuna za I. izmjene i dopune prostornog plana općine Čaglin. Ukupna vrijednost ugovora za izradu izmjena i dopuna iznosi gotovo 50 tisuća kuna što znači da nas Ministarstvo sufinancira s 50 posto sredstava. To su doista značajni projekti koji se izdvajaju svojom financijskom zahtjevnošću - naglašava načelnik Bardač dodajući kako je u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Čaglin i nogometnim klubom „Omladinac“ Čaglin pripremljena i dokumentacija za prijavu na mjeru 7.4.1 ruralnog razvoja, a radi se o izgradnji vatrogasnog doma u Čaglinu te rekonstrukciji zgrade NK „Omladinca“.

-Obje prijave su izvršene u travnju i čekaju odobrenje. Dokumentacija je pripremljena i za legalizaciju mrtvačnica te za rekonstrukciju državne ceste D53 koja prolazi kroz Čaglin. Pripremana je dokumentacija za legalizaciju mrtvačnica u našim grobljima, arhitektonske projekte smo imali u arhivi, u ovom razdoblju je odrađen i geodetski dio tako da smo za 21 mrtvačnicu pripremili kompletnu dokumentaciju za legalizaciju koja se ovih dana šalje u Odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije - dodaje Bardač i nastavlja kako se u ovom razdoblju intenzivno radilo na potrebnoj dokumentaciji za rekonstrukciju državne ceste D53 kroz Čaglin.

-Uvjeren sam da će natječaj za izvođača radova biti ubrzo raspisan, a isto tako iza toga i početi radovi na rekonstrukciji - pojašnjava načelnik Bardač.

Za naselja Vlatkovac, Stari i Novi Zdenkovac i Duboka kako je i najavljeno s tvrtkom Komunalac Požega d.o.o. odrađene su sve predradnje i započet je odvoz smeća i iz tih naselja što će značajno podići kvalitetu života tamošnjim stanovnicima.

U suradnji s LAG-om Posavina i Udrugom Bubamara iz Bebrine i u ovom razdoblju nastavljeno je održavanje igraonice za najmlađe stanovnike, igraonicu jednim dijelom sufinancira i općina Čaglin, a trenutno igraonicu pohađa 15-tak mališana.

-Uz ovih nekoliko značajnijih aktivnosti općina Čaglin svakodnevno vrši održavanje javnih površina, nerazvrstanih cesta, poljskih puteva i groblja. Putem vlastitog komunalnog poduzeća nastojimo sve vlastite površine održavati, puteve nasipavati, a ceste i groblja održavati. Sve svoje zakonske obveza prema Crvenom križu, Vatrogasnoj zajednici Požeštine, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, strankama, općina Čaglin je u potpunosti izvršila - naglasio je Bardač.

Svim civilnim, sportskim, kulturnim i ostalim udrugama, te župama koje su uvrštene u proračun općine Čaglin sredstva su isplaćena u potpunosti, a također su isplaćena i sredstva za studente srednjoškolce, novorođenčad i socijalno ugrožene i sve to u okviru financijskih mogućnosti planiranih skromnim općinskim proračunom čime se općina Čaglin može ponositi.

-Jedino i samo jedino dobrom komunikacijom, konstruktivnim prijedlozima i obostranim uvažavanjem možemo rješavati probleme na zadovoljstvo svih. Drago mi je da su već prvi radni susreti s vijećnicima u novom sazivu pokazali kako postoji težnja ka korektnom odnosu i obostranom uvažavanju jer bez obzira na stranačku pripadnost svi smo tu zbog istog cilja, a to je da radimo na dobrobit naših stanovnika te na boljitku i razvitku naše općine - zaključio je Bardač.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.