Odobreno više od 58 milijuna kuna za saniranje šteta u Požeško-slavonskoj županiji

Autor: Požeško-slavonska županija

Nakon prirodnih nepogoda koje su pogodile Požeško-slavonsku županiju u lipnju ove godine, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zajedno sa nekoliko ministara obišao je pogođena područja. Tom prilikom rekao je kako će Vlada RH već ovoga tjedna donijeti odluke o pomoći našoj županiji. Tako je Vlada RH danas i donijela niz odluka o potporama za saniranje posljedica, a ukupan iznos bit će veći od 58 milijuna kuna.

“Hvala Vladi Republike Hrvatske i predsjedniku Vlade, gospodinu Andreju Plenkoviću, na potpori i podršci koju su nam iskazali u ovim vremenima prirodnih nepogoda kao i na financijskoj pomoći koju upućuju u našu županiju, a koja ćemo u suradnji s nadležnim ministarstvima raspodijeliti našim građanima i poljoprivrednicima. Isto tako zahvala na sredstvima pomoći za sanaciju obrazovnih, pravosudnih i vojnih objekata oštećenih u prirodnoj nepogodi. Iz odluka je razvidno i da se osiguravaju sredstva Hrvatskim vodama za aktivnosti obrane od poplave, a s ciljem izgradnje retencija kako se bujične poplave kojima smo svjedočili početkom lipnja više nikad ne ponove. Županijske službe, zajedno s gradskim i općinskim povjerenstvima, su spremne za brzo i učinkovito utvrđivanje iznosa šteta i postupanje po odlukama Vlade Republike Hrvatske.” – rekla je županica.

Sve odluke Vlade RH mozete pogledati ovdje.

Izvor fotografije: vlada.gov.hr

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot