Odobren projekt ZelEnU edukaciju za Pleternicu: 350.000 kuna za edukacije i podizanje svijesti te rad s djecom

Autor: DK

Odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike Gradu Pleternici odobrena su sredstva za edukacije građana o nužnosti sprječavanja nastanka otpada te o mogućnostima koje imaju kada otpad nastane. Time je nastavljena realizacija Plana gospodarenja odpadom koje je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj sjednici.

– Nastanak otpada naša je svakodnevica i tiče se svake pojedine osobe, od djece do odraslih. Nastavno na ovo slijede nam brojne aktivnosti vezano za sprečavanje nastanka otpada, njegovo zbrinjavanje, recikliranje, ali i edukacije stanovništva na tu temu. Paralelno s ovim projektom provodi se i projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Pleternici, a obzirom na aktivnosti tvrtke Komunalac Požega vezano za odvojeno sakupljanje otpada te nabavu spremnika za isto mogu reći da znatno podižemo standard vezano za zbrinjavanje otpada. Kako bi taj standard što prije ušao u navike naših građana nastao je i ovaj projekt koji je gotovo pred potpisivanjem ugovora o financiranju, a vrijedan je više od 350.000 kuna – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Projekt obuhvaća informativne i edukativne aktivnosti za djecu i sve građane lokalne zajednice – letke, brošure, edukativne slikovnice, radijske emisije, članke i sl., a Jozić dodaje kako će se poseban naglasak dati na rad s djecom.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: