Odnijeta spomen ploča srpskim žrtvama rata

Autor: Jelenko Topić

JEMINOVAC -Prema informacijama iz  Policijske uprave Požeško-slavonske i priopćenju Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije 13.kolovoza je uočeno da je skrnavljenje spomen obilježja nevino stradalim mještanima Čečavca, Čečavačkog Vučjaka, Jeminovca, Ruševca i Šnjegavića, odnošenjem mramorne ploče sa spomen obilježja.

O tom vandalskom činu obaviještena je policija koja je odmah nakon dojave žitelja tog kraja obavila očevid na terenu.

To spomen obilježje podiglo je krajem 2012. godine  Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško slavonske županije u suradnji s drugim manjinskim vijećima i žiteljima naselja Čečavac, Čečavački Vučjak, Jeminovac, Ruševac i Šnjegavić u znak sjećanja na stradale mještanima ovih sela tijekom Domovinskog rata, točnije 10. Prosinca 1991. godine. Tu je vijenac položio i predsjednik RH dr. Ivo Josipović 27. Prosinca 2012. godine kada je bio u posjeti srpskoj zajednici na prostoru Požeško slavonske županije.

-Ovo spomen obilježje je bilo mjesto pijeteta prema stradalnicima, na koje su njihove obitelji i rodbina postavljali cvijeće i palili svijeće, oplakujući svoje bližnje jer većina stradalih nakon više od 20 godina još uvijek nisu pronađeni, a nažalost ni procesuirani oni koji su odgovorni za njihovo stradanje –ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Vijeća dipl. ing. Miroslav Grozdanić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: