Odluka koja se samo poželjeti može: Radnicima požeškog “Plamena” isplaćuje se božićnica i akontacija 13. plaće u iznosu od 6.000 kuna

Autor: D.K.

Možda bi se mogle nabrojati na prste jedne ruke one tvrtke koje isplaćuju akontaciju za 13 plaću ali i božićnica, koje će isplate na računima zaposlenika biti prije božićnih i novogodišnjih blagdana. Za sada imamo potvrđenu informaciju da je Uprava tvrtke Plamen donijela odluku o isplati akontacije 13. plaće koja će se isplatiti s redovitom plaćom ua mjesec studeni, 14.prosinca 2018. godine. Za svaku je pohvalu odluka Uprave tvrtke Plamen za koju svoj doprinos imaju i čelnici Slavonsko-baranjskog sindikata.

Tako će se Plamenovim radnicima isplatiti akontacija 13. plaće u iznosu od 5.000 kuna uz božićnicu od još 1.000 kuna dodatno, a ne treba zaboraviti da je isplaćen i regres za godišnji odmor, u ljetu, iznos od 1.500 kuna. Po obračunu isplatit će se još i dodatak 13. plaći koji naravno ovisi o rezultatima poslovanja.

– Tvrtka „Plamen“ je poslovala ove godine izuzetno dobro i ima jako dobar poslovni rezultat, dobit je veća nego ikada, preko 20 milijuna kuna. Shodno novoj Odluci Vlade RH da se tijekom godine može sada neoporezivo isplatiti radnicima dodatak do 7.500 kuna Sindikat je u dogovoru s poslovodstvom tvrtke osigurao isplatu za sve radnike. Donesena je danas odluka da će se isplatiti božićnica i akontacija 13. plaće u ukupnom iznosu od 6.000 kuna. Pravo na ovu isplatu po Kolektivnom ugovoru imaju svi radnici koji su na radu proveli 1.040 radnih sati, gotovo svi, osim novozaposlenih u zadnjem kvartu. Moj apel je bio da se svakako iskoristi ova mogućnost koju su dobili radnici. Na zadovoljstvo svih radnika i naših sindikalista, a i same Uprave uspjeli smo u tom dogovoru i realiziramo ga ovih dana. Čestitam i povjerenicima Sindikata i svim članovima Uprave – istakao je predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata Dragutin Šmerda koji je u nazočnosti sindikalnog povjerenika u tvrtki „Plamen“ Željka Obradovića uspio u ovim pregovorima.

– „Plamen“ je nekada bio u teškoj situaciji, kao Feniks se digao iz pepela, no danas je to zaista reprezentativna tvrtka koja je nositelj i priznanja „Zlatne kune“ a ja bih dodijelio i priznanje za „Zlatnog lava“. Danas „Plamen“ zapošljava preko 400 radnika, a proizvodnju izvoze po cijeloj Europi – dodao je Šmerda, dugogodišnji zaposlenik Plamena, sindikalni povjerenik i predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata, koji je sada u mirovini, a funkciju predsjednika Sindikata obavlja volonterski.

Šmerda je uvijek bio poznat kao gorljivi pristalica i borac za prava radnika, koji se kada su ta prava bila uskraćivana organizirao i štrajk. Danas je svakako sretan kada može svim svojim članovima osigurati i dodatna prava i primanja, no svakako, priznaje i on, može se u tvrtkama koje dobro posluju, kao što je požeški „Plamen“.

Doznajemo da će se u još nekoliko tvrtki koje posluju na području Požeštine isplatiti 13. plaća, odnosno akontacija.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot