Odličja „Vidri“ i četvorici lovaca za veliki jubilej (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

DSC_0455ČAGLIN –  Zajedničkim gostinjskim lovom, izložbom lovačkih trofeja, prezentacijom starih fotografija iz povijesti, te svečanom sjednicom Lovačka udruga „Vidra“ iz Čaglina proslavila je 60 godina svoga rada, a uz brojne goste iz drugih lovačkih društava nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, predsjednik Lovačkog saveza Požeške-slavonske županije i potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović i drugi.

-Udruga sa 40 članova je opstala dugi niz godina i to bez ičije pomoći, a složnim radom i zajedništvom uredili smo i opremili lovački dom u selu Sapna- kazao je na svečanosti predsjednik „Vidre“ Željko Balen, te iznio povijest udruge nastale 1955. godine odvajanjem od ondašnjeg Lovačkog društva „Strijela“ iz Bekteža. Zahvalio se generacijama lovaca koji su marljivo radili kroz desetljeća u udruzi, te istakao da su ljudi bogatstvo svakog društva pa tako i „Vidre“ gdje je sada desetak lovaca mlađih od 30 godina.

Član “Vidre“ Zvonko Pešut ovom prigodom je naglasio da je djelovanje udruge i proslava veliki događaj za čaglinski kraj, te da su lovci neraskidiva veza ljubitelja prirode, divljači i lova.

Uz čestitke i pohvale za plodne višegodišnje aktivnosti uključujući humanitarni rad, kinologiju i lovno streljaštvo potpredsjednik HLS-a i predsjednik Županijskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović uručio je udruzi „Vidra“ zlatnu plaketu uz ovaj jubilej, dok su lovci zaslužni za razvoj „Vidre“ kroz povijest Alojz Sarajlić i Šimo Poljaković primili zlatne plakete, Josip Minarik srebrnu i Šime Bilen odlikovanje HLS-a prvog reda.

-Od teških početaka ova udruga se razvila u uzornu koja može biti primjer drugima po svojim brojnim aktivnostima-naglasio je  Vujnović.

Susjedno društvo „Fazan“ iz Ruševa darivalo je slavljenicima plaketu, a Zdravko Vujnović umjetničku sliku koja će krasiti njihove prostorije.

Čestitke uz jubilej uputili su Dalibor Bardač i Željko Jakopović istakavši da je veliki uspjeh opstanak udruge u teškim vremenima, te da su vidljivi veliki pomaci u radu „Vidre“ zbog nesebičnog truda i odricanja njenih lovacva.

Tijekom cjelodnevnog lova u županijskom lovištu kojim gospodari „Vidra“ oko 60 lovaca među kojima su gosti iz svih slavonskih županija, te bračni par Jakobovac iz Gunje, kojimja su Čaglinčani nakon poplave pomogli na obnovi obiteljske kuće, odstrijeljeno je pet divljih svinja.

Druženje lovaca uz obilje domaćih i lovačkih specijaliteta potrajalo je do kasnih večernjih sati uz veselu svirku i pjesme Jere banda iz Požege.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot