Odlazak prof. Ljube Šolić u više nego zasluženu mirovinu: “Bila je velika čast dijeliti zbornicu s Vama, a još je veća čast poznavati Vas”

Autor: D.K.

Profesorica crkvene glazbe Ljuba Šolić rođena je 1956. godine u malenom mjestu Donjem Brišniku pokraj Tomislavgrada u BiH. Životne prilike dovele su je u Slavoniju, a Katoličku osnovnu školu u Požegi počela obogaćivati od školske godine 2012./2013. Naime, te je godine prof. Ljuba odlučila napustiti veličku osnovnu školu i priključiti se timu Katoličke osnovne škole u Požegi. Iako je i prije toga svoje slobodno vrijeme poklanjala našim učenicima uvježbavajući ih za razne nastupe i smotre, tim je činom glazba u našoj školi dobila novu dimenziju i gotovo profesionalni karakter.

Profesorica Ljuba je iz dana u dan s mnogo ljubavi, truda i, nadasve, žara uvježbavala školski zbor za javne nastupe. Zapažene nastupe školski zbor učenika Katoličke osnovne škole pod njezinim vodstvom, ostvario je na božićnim koncertima u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske, na danima Škole, županijskim smotrama zborova, na raznim misnim slavljima, Antunovskim koncertima itd., a vrhunci rada u Katoličkoj osnovnoj školi bili su osvajanje zlatnih i srebrnih plaketa na državnim smotrama zborova u Varaždinu.

S početkom ove školske godine profesorica Ljuba Šolić odlučila je otići u više nego zasluženu mirovinu, a tom prigodom sastali su se u petak, 16. listopada na zajedničkom objedu, njezini kolege i prijatelji, pod vodstvom ravnatelja Škole prof. Frane Barišića i predstojnika Ureda za katoličke škole HBK i prvog ravnatelja preč. Ivice Žuljevića.

Ravnatelj Barišić imao je u ime svih djelatnika za kraj još jednu zamolbu za prof. Ljubu:

– Molimo Vas da zadržite svoje veliko hercegovačko i široko slavonsko srce u kojemu će uvijek biti mjesta za nas, a mi, Vaši kolege i prijatelji s radošću ćemo čekati nova zajednička proljeća u kojima će se oriti neki drugačiji, ali ništa manje važni zajednički koncerti, iz kojih će iznjedravati najvrjednije nagrade – zlatne i srebrne plakete prijateljstva – rekao je ravnatelj Barišić zahvaljujući na svemu dobrome što je učinila.

-Bilo je toga zaista mnogo, hvala Vam i za sve lijepo što ste dali i nama, svojim kolegama. Bila je velika čast dijeliti zbornicu s Vama, a još je veća čast poznavati Vas. Hvala i slava dragom Bogu što nam je podario Vas, a isti neka podari i Vama još mnogo lijepih, sretnih i nadasve zdravih godina u više nego zasluženoj mirovini!- zaključio je ravnatelj Barišić.

Riječima zahvale pridružio se i predstojnik Žuljević istaknuvši kako bi volio da je u svim djelatnicima barem djelić onoga žara i ljubavi prema poslu kojega je imala prof. Ljuba.

Na koncu se prisutnima obratila i prof. Ljuba Šolić. Zahvalila je svima na suradnji, napose ravnateljima. Rekla je kako joj je žao ako je nekoga povrijedila tijekom rada u našoj Školi. Istaknula je da joj je rad u Katoličkoj osnovnoj školi jedno jako lijepo iskustvo te se stavila na raspolaganje u slučaju potrebe za bilo kakvom pomoći.

Izvor: kospz.hr

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88