Odlazak mladih na susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovnik (foto galerija)

Autor: DK

POŽEGA – Ispratili smo blizu 300 mladih iz Požege koji su se sinoć u 22 sata zaputili prema Dubrovniku gdje će se sjediniti i na jednom mjestu susresti na tisuće mladića i djevojaka  iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine

Susret hrvatske katoličke mladeži je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Deveti susret po redu održat će se u Dubrovniku u ovom vikendu, 26. i 27. travnja. Susreti hrvatske katoličke mladeži prethodili su u Splitu 1996., Rijeci 2000., Osijeku 2002., Šibeniku 2004., Puli 2006., Varaždinu 2008., Zadru 2010. i Sisku 2012. godine.

Iz Požeške biskupije zaputilo se preko 2.000 mladih koje predvode njihovi župnici, kapelani, đakoni i vjeroučitelji a pri samom odlaska kratko smo razgovarali sa kapelanom iz katedralne župe sv. Terezije Avilske vlč. Marijom Večerićem koji s ne strpljenjem očekuje susret svekolike hrvatske mladeži u Dubrovniku koja će uputiti brojne vapaje i zahvalnosti našem Nebeskom Ocu.

Na prethodnom susretu u Sisku 2012. godine mladi Dubrovačke biskupije, na kraju euharistijskog slavlja, nakon što je najavljeno da će se idući susret održati u Dubrovniku, preuzeli su križ iz ruku mladih Sisačke biskupije, te tim simboličnim činom preuzeli organizaciju i pripremu ovog velikog događaja za mlade cijele naše Domovine. Od tog trenutka započele su pripreme za susret hrvatske katoličke mladeži “Dubrovnik 2014″ u kojoj sudjeluje cijela Dubrovačka biskupija.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: