Ode u vjetar 3,7 milijuna kuna zbog (ne)odgovornosti požeških gradskih vijećnika?

Autor: D.K.

POŽEGA – Iako je bilo sve dobro obrazloženo koje se obrazloženje o prodaji udjela u vlasničkoj strukturi u tvrtki APP dd i našlo pred vijećnicima Gradskog vijeća Požege na posljednjoj sjednici taj se prijedlog nije niti uvrstio u dnevni red tako da se o tome se čak nije htjelo niti raspravljati.

“Pametne glave” tako su odlučile i to samo iz njima poznatih razloga. A kako sada stvari stoje požeška blagajna će ostati bez ne male svote novca tj. 3,7 milijuna kuna koji se mogao na pametan način u potrebite projekte utrošiti.

Novog vlasnika koji ulazi u vlasničku strukturu APP-a uopće ne zanima nekakav postotak grada Požege u vlasništvu s kojim se nema ama baš nikakvih nikakvog utjecaja na bilo kakve odluke.

Teško je da će se ova tema samo tako lako zaboraviti, no za to bi netko trebao odgovarati i snositi, ako nikakvu drugu onda barem političku odgovornost. 

O svemu tome javno se oglasio aktualni požeški gradonačelnik Vedran Neferović na svom Facebook profilu gdje se osvrnuo na događaje oko tvrtke APP Požega koji kako se navodi ostaju za sada bez reakcije političkih opcija u gradu. 

-Kako dolazi izborna kampanja i neki su već počeli u obećanjima “pomagati” gospodarstvo moram ih podsjetiti na posljednju sjednicu Gradskog vijeća. Skidanje točke i teme APP Požega te odluka što sa deset posto vlasništva grada je pokazala dvoličnost pojedinih vijećnika. U novoj vlasničkoj strukturi i potezima koje će novi vlasnik povući volio bih da grad Požega bude na dobitku. Tri mjeseca su mi pojedinci pakirali priču kako želim nešto gradsko prodati i onda SDP se ne pojavi uopće na sjednici, a ostatak Gradskog vijeća pobjegne od odgovornosti. Sada je novi vlasnik realnost, a da li je gradskih deset posto tolika moć da se utječe na situaciju i odluke u tvrtki mislim da nije. No, eto nije bitan proračun grada mi držimo deset posto i nitko nas ništa ne pita – navodi Neferović.

Bilo kako bilo situacija u tvrtki i nova vlasnička struktura u APP- u su u sadašnjem trenutku nepoznati ali je vidljivo i jasno da se u gradsku blagajnu mogao uprihodovati ne mali iznos, te se na pametan način utrošiti. Kako sada stvari stoje neće biti ništa niti od isplata dividendi, a postotak vlasničkog udjela toliko će biti više nego zanemariv i beznačajan. Kome će to služiti na čast ostaje na građanima da to prosude?

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek