Odana počast svima onima koji su ugradili svoje živote za domovinu

Autor: DK

DSC_0318 (Small)POŽEGA / KUTJEVO – Povodom Dana državnosti koji danas obilježavamo, prisjećajući se povijesnog trenutka kada je 25.lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve one koji su ugradili svoje živote za domovinu.

Više izaslanstava je odalo počast kod spomenika poginulim braniteljima 123. brigade Hrvatske vojske, među kojima su bili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Županije predvođeni županom Alojzom Tomaševićem, predstavnici Grada Požege na čelu sa gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, predstanici vojske, policije, HDZ-a državne uprave i dr.

Duhovno promišljanje uz ulomak iz Svetog pisma uputio je katedralni župnik Župe sv. Terezije Avilske u Požegi vlč. Ivica Žuljević koji je naglasio kako su branitelji žrtvovali svoju mladost ali i tjelesno i duševno zdravlje.

U Kutjevu su također predstavnici Grada Kutjeva na čelu sa gradonačelnikom Josipom Budimirom i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće kod Spomenika poginulim braniteljima Gradskom groblju u Kutjevu, u čast svima onima koji su svoje živote položili za domovinu.

no images were found

Komentiraj: