Od srijede isplata novčane pomoći stanovnicima pleterničkog kraja

Autor: DK

PLETERNICA – Stanovnicima Grada Pleternice koji su bili pogođeni poplavom od sutra, 23.srpnja 2014. godine, od 8 sati u Poštanskom uredu u Pleternici započinje isplata novčane pomoći  Hrvatskog crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ uplatio je sredstva novčane pomoći za članove poplavljenih kućanstava na području Grada Pleternice koju će moći podići punoljetne osobe uz predočenje identifikacijskog dokumenta dok će za maloljetne osobe u kućanstvu novčana sredstva moći podići otac.

Novčana pomoć je osigurana svim osobama  koje su na dan 16. svibnja 2014. godine imale prijavljeno prebivalište i boravile u poplavljenim područjima Republike Hrvatske odnosno onim osobama kojima su poplavljeni stambeni objekti. Kao takve osobe trebaju se nalaziti na popisu Županijske komisije za procjenu šteta.

Svakom stanovniku koji koji je bio pogođen poplavom bit će isplaćeno po 4.000 kuna.

Sve isplate, po imenu i prezimenu, bit će objavljene na web stranicama Hrvatskog Crvenog križa kako bi svi oni koji smatraju da zadovoljavaju navedene kriterije, a nisu primili pomoć jer se ne nalaze na finalnim popisima, imali priliku podnijeti prigovor.

Pisani prigovor moći će se podnijeti lokalnom čelniku, u ovom slučaju gradonačelnici Pleternice, a o prigovoru će odlučivati četveročlana komisija u sastavu: dvoje zaposlenika Hrvatskog Crvenog križa, ravnatelj društva Crvenog križa s poplavljenog područja, s kojeg je osoba koja je uložila prigovor, te čelna osoba grada.

 

Komentiraj: