Od pleterničkog Trga bećarca do pulske Arene!

Autor: S.P.

Na ovogodišnjem Pulskom festivalu premijeru je doživio i film “Po tamburi”, akcijska komedija redatelja Stanislava Tomića koja je snimana i u Pleternici na jedinstvenom Trgu bećarca.

“Po tamburi” obiluje komičnim situacijama koje se događaju oko glavnog tamburaškog benda Aveti ravnice, a sama radnja filma smještena je u Slavoniji – bend naime kreće na tamburaško natjecanje koje će se održati u sklopu 50. tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije u Požegi. U filmu sudjeluju Branko Uvodić, Nikola Kojo, Hrvoje Barišić, Areta Ćurković, Momčilo Otašević, legendarni Dubravko Mataković, Ana Maras Harmander, Hristina Popović, Alen Liverić i drugi.

Film redatelja Stanislava Tomića, a u produkciji Kaos d.o.o. iz Zagreba sadrži i scene snimane na Trgu bećarca, a u kojima su sudjelovali i gostoljubivi Pleterničani te tamošnja kulturno-umjetnička društva. Slavonski “ratnici podzemlja” snimani po stripu kultnog Dubravka Matakovića zasigurno su oduševili publiku i struku u pulskoj areni, a nadamo se da će uskoro moći uživati i šira javnost.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek