Od danas u funkciji aplikacija za dojavu kriminala ili bilo kojeg drugog sumnjivog događaja

Autor: D.K.

prijava događaja policiji mobitelomPOŽEGA – Od danas svi građani, koji imaju i koriste “pametne telefone” sve događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih “pametnih telefona”.

Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je i aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu.

Prema informacijama iz PU požeško-slavonske procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a.

Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

-Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju da li je potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu – navodi se u dopisu kojeg smo primili iz PU požeško-slavonske.

O mogućnostima novine u radu policije, možete doznati u samoj aplikaciji koja se može preuzeti na linkovima:

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

Windows:

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Apple:

https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

/Foto: hrt.hr/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot