Od danas u funkciji aplikacija za dojavu kriminala ili bilo kojeg drugog sumnjivog događaja

prijava događaja policiji mobitelomPOŽEGA – Od danas svi građani, koji imaju i koriste “pametne telefone” sve događaje u čiju zakonitost sumnjaju mogu dojaviti policiji i putem svojih “pametnih telefona”.

Naime, u sklopu projekta E-policija izrađena je i aplikacija s detaljnim uputama kako na brz način, uz fotografiju događaja koji se građaninu učini sumnjivim, policiju obavijestiti o potencijalnom prekršaju i/ili kaznenom djelu.

Prema informacijama iz PU požeško-slavonske procedura je vrlo jednostavna, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a.

Ukoliko želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja, te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja.

-Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju da li je potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu – navodi se u dopisu kojeg smo primili iz PU požeško-slavonske.

O mogućnostima novine u radu policije, možete doznati u samoj aplikaciji koja se može preuzeti na linkovima:

Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

Windows:

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Apple:

https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

/Foto: hrt.hr/

0 Comment

Send a Comment