Od danas i turistički putokazi krase Pleternicu

Autor: DK

PLETERNICA – Danas je u Pleternici nastavljeno postavljanje turističke signalizacije, u narodu rečeno turističkih putokaza, na području Požeško-slavonske županije za što su osigurana sredstva u 50%-tnom iznosu od strane Hrvatske turističke zajednice a preostali dio sufinancirali su Požeško-slavonska županije i jedinica lokalne samouprave.

-Mi želimo poručiti da naša županije što god radi a pogotovo važne objekte, želimo ih prikazati ljudima da oni postoje. Kao što je vidljivo na smeđoj signalizaciji od gradske uprave do svetišta Gospe od Suza do sportskih terena treba pružiti informaciju ljudima, prolaznicima i stanovnicima. Ovo je sedma jedinica lokalne samouprave gdje se postavlja smeđa signalizacija koja će danas u Pleternici biti i završena. Iza ovoga nam slijedi Kutjevo i Pakrac nakon čega dolazi i Požega – istaknuo je župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.

Za projekt je 120 tisuća kuna izdvojila Hrvatska turistička zajednica a isto toliko sredstava je izdvojila Požeško-slavonska županija i to za 700 znakova koliko će ih po ovom projektu biti postavljeno, koji je napravila Turistička zajednica koji je izrađen u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje koji je u konačnici završio na usuglašavanju sa jedinicama lokalne samouprave.

-Završetak postavljanja turističkih znakova planira se u narednih mjesec dana kada bi se trebalo dovršiti postavljanje u Pakracu, Kutjevu i Požegi, a prvi utokazi su postavljeni na području općine Brestovac – naglasio je župan Tomašević.

Elaborate su izradili djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije na čelu sa Mladenkom Soldom i Snježana Adžić iz ŽUC-a Požeško-slavonske županije za što nisu primili ikakvu naknadu za takva zahtjevan projekt što je za svaku pohvalu.

-Pleternica je evo gotovo 60 godina središte vjerskoga turizma, ali svoj razvoj temelji i na vinskom turizmu za što smo aplicirali na sredstva prema strukturnim fondovima. radi se o prjektima koji su preko 20 milijuna kuna. – rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Pleternica ima i mnoge popratne priredbe koji su vezani za turizam poput Cvjetića glazbe, LIDAS-a, fišijade, koničkog turnira, a biti će i već tradicionalni domaćin Nogometnog kluba Dinama iz zagreba.

Na kraju je župan izrazio nezadovoljstvo zbog odobravanja sredstava za turizam od nadležnog ministarstva usporedivši da je Istarska županije prošle godine dobila 3,5 milijuna kuna potpore  a Požeško-slavonska samo 311 tisuća kuna. Ocijenio je da nikako nije prihvatljivo.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: