Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Od danas imamo nove cijene plina i struje, evo koliko one iznose

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Leon Tomić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Od danas imamo nove cijene plina i struje, evo koliko one iznose Požega.eu | Od danas imamo nove cijene plina i struje, evo koliko one iznose

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Leon Tomić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Premijer Andrej Plenković još je tijekom veljače spomenuo kako će cijena struje i plina porasti, ali postepeno. Zbog toga što će vlada donijeti mjere kako bi spriječila nagli porast i smanjila šok potrošačima.

Tako je najavljeno kako će od 1.4 struja porasti za 9.6% posto uz djelovanje vladinih mjera, bez kojih bi kako kažu porast struje iznosio 26%. Tijekom sjednice Vlade održane 9. ožujka, naglasio je kako će država izravno pomoći građanima i gospodarstvu kako bi što što bolje podnijeli promjene cijena.

To znači da je već od danas na snagu stupio porast cijena, u prosjeku cijena struje će se na mjesečnoj razini povećati za 27 kuna.

Osim cijene struje, od danas je porasla i cijena plina. Vladin paket mjera da snize stopu PDV-a na troškova plina sa 25% na 5% dodatno je olakšao život svim potrošačima. U praksi, plin je ipak doživio dosta velik skok odnosno rast te povećanje iznosi 16%.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.