Od 1996. godine osposobljeno 363 polaznika za “majstore”

POŽEGA – Svečanoj dodjeli majstorskih diploma prethodilo je obrazovanje i stručno osposobljavanje njih 18 koliko ih je jučer primilo diplome za devet različitih zanimanja. Diplome novim majstorima uručili su Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore, Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Požege i Željko Obradović, tajnik Požeško-slavonske županije.

Na svečanoj dodjeli diplome su primili, polaznici za majstorska zvanja iz Požeško-slavonske županije, automehaničari,  Željko Šimunović iz Lipika i Ivan Francuz iz Požege,  tokari Nikola Černi iz Požege i Nikola Jelić iz Čaglina, mehaničari poljoprivredne mehanizacije Jure Grbeš iz Srednjeg Sela i Josip Bilmez iz Viškovaca, strojobraavari Dražen Šutalo iz Alaginaca, Robert Jambrek iz Kutjeva i Ivica Galić iz Požege, natkonobar Damir Pavić iz Požege te kuhari Bruno Šimčik iz Požege i Matej Odvorčić iz Alaginaca,Luka Ciglenečki iz Alilovaca te Cvita Logarušić iz Radnovca.

Bilo je i četiri polaznika iz drugih županija. Majstorsku diplomu iz Osječko-baranjske županije primio je Tomislav Vidaković iz Đakova autoelektričara kao i Kristijan Perković iz Nove Kapele (Brodsko-posavska županija). Iz Vukovarsko-srijemske županije Edvard Koledić iz Jarmine  primio je majstorsku diplomu za mehaničara poljoprivredne mehanizacije dok je još jedan polaznik također bio iz Brodsko-posavske županije, Adrijana Sokić iz Cernika koja je rimila diplomu za frizerku.

Osposobljavanja za majstorska zvanja, koje organizira Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, tračak je nade za očuvanje obrtništva.

Od 1996. godine, od kada je krenulo polaganje majstorskih ispita, 363 dobilo diplomu majstora.  Status majstora najviše ih je dobilo  u zanimanju frizera njih 70 a zatim slijede majstori kuhari (59), automehaničari (51) stolari (36), zidari……

Prikaz zvanja koja su završena od 1996. do danas.

Frizer 70
Kuhar 59
Automehaničar 51
Stolar 36
Zidar 21
Natkonobar 20
Klesar 19
Elektroinstalater 13
Soboslikar – ličilac 11
Trgovac 8
Tokar 10
Strojobravar 9
Pekar 6
Elektromehaničar 6
Autoelektričar 7
Mehaničar poljoprivredne mehanizacije 7
Krojač ženske odjeće 3
Kovač 2
Fasader 2
Pismoslikar 1
Elektroinstalater energetskih instalacija 1
Autolimar 1
SVEUKUPNO 363

0 Comment

Send a Comment