Od 13.srpnja 2020. godine u funkciji još jedno reciklažno dvorište u Požeštini – u Velikoj /FOTO/

Autor: DK

Otvoreno je još jedno reciklažno dvorište, u Velikoj. To je četvrto reciklažno dvorište u Požeštini, uz ona koja su već u punoj funkciji na području gradova Pleternice i Požege te općine Jakšić.

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Velikoj vrijedan je 3,3 milijuna kuna, od čega se investicija financirala s 2,7 milijuna kuna sredstvima EU i resornog ministarstva, a preostali dio iz proračuna općine Velika.

blank

Uz domaćina, načelnika općine Velika Vlade Bobana i njegovog zamjenika Ivice Potočanca na svečanosti otvorenja su bili, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, glavna tajnica ministarstva Andrea Bartolić, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljiljana Bukovec, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, predsjednica Općinskog vijeća Velika Antonija Pavlović, direktor tvrtke Komunalac Požega Josip Vitez i dr.

blank

-Zahvaljujem se svima koji su pomogli realizaciju ovog projekta, pratimo trendove, pratimo druge općine i gradove. Cilj ovog projekta je smanjiti divlje deponije te gospodariti otpadom na primjeren i učinkovit način. Želimo probuditi svijest naših građana o važnosti očuvanja prirode za našu djecu i našu budućnost – naglasio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

blank

Upravljanje reciklažnim dvorištem preuzima tvrtka Komunalac Požega d.o.o.. Na simboličan način, predajom ključeva načelnik općina Vlado Boban predao je na upravljanje reciklažnim dvorištem direktoru požeškog Komunalca Josipu Vitezu koji je naglasio kako će za mještane s područja općine Velika reciklažno dvorište početi raditi 13.srpnja 2020. godine.

blank

-Investicija u smjeru očuvanja okoliša najbolja je investicija. Reciklažna dvorišta su jedan od vidova infrastrukture u kontekstu kreiranja cjelokupnog sustava gospodarenjem otpadom u Republici Hrvatskoj. To je jedan važan dio infrastrukture i uz našu želju da odvajamo na kućnom pragu, kompostane, sortirnice, reciklažna dvorišta su neizostavna. Stoga mi je drago da smo u posljednjih nekoliko godina realizirali preko 150 reciklažnih dvorišta u Republici Hrvatskoj. Ovo u Velikoj, uz Požegu, Pleternicu i Jakšić jamstvo je da Požeško-slavonska županija ide u pravom smjeru – rekao je ministar Ćorić.

Molitveni zaziv i blagoslov zazvao je mjesni velički župnik preč. Mario Sanić.

Foto: D. Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića