Ocjenjuje se oko 360 trofeja divljači iz lovišta požeškog i pakračko-lipičkog kraja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Kao i svake godine na završetku svake lovne sezone prema Zakonu o lovstvu obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja temeljem novodonesenog Pravilnika o načinu ocjenjivanja što provodi ovlašteno deveteročlano Povjerenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, kojemu je na čelu Denis Milošević.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, kao i prethodnih godina organizira ocjenjivanje za dva svoja područja pakračko-lipičko za tamošnjih pet lovačkih udruga, te u Požegi za  Požešku kotlinu  i to za sva društva s tih područja. Ove godine na ocjenjivanje je prijavljeno više oko 360 primjeraka rogovlja, čeljusti  i drugih trofeja odstrijeljene divljači.

Zadnja tri dana ovog tjedna ocjenjivanje je bilo u Požegi, a idućeg tjedna točnije u subotu i nedjelju obavit će se za pakračko-lipički kraj.

Posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC- standardima kod rogovlja pridaje se rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, bruto težini, točkama ljepote, ali i odbicima. Očekuje se da među ovim trofejima ima dosta i onih u kategoriji zlata.

Nakon obrade bit će poznati dobitnici pojedinih nagrada za svoje trofeje, a njihovi vlasnici  dobit će trofejne listove, te lovačka društva ocjenbene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Vlasnicima će biti dodijeljene medalje.

Komentiraj:

blank