Ocjenjuje se oko 360 trofeja divljači iz lovišta požeškog i pakračko-lipičkog kraja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Kao i svake godine na završetku svake lovne sezone prema Zakonu o lovstvu obavezno je ocjenjivanje lovačkih trofeja temeljem novodonesenog Pravilnika o načinu ocjenjivanja što provodi ovlašteno deveteročlano Povjerenstvo Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, kojemu je na čelu Denis Milošević.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, kao i prethodnih godina organizira ocjenjivanje za dva svoja područja pakračko-lipičko za tamošnjih pet lovačkih udruga, te u Požegi za  Požešku kotlinu  i to za sva društva s tih područja. Ove godine na ocjenjivanje je prijavljeno više oko 360 primjeraka rogovlja, čeljusti  i drugih trofeja odstrijeljene divljači.

Zadnja tri dana ovog tjedna ocjenjivanje je bilo u Požegi, a idućeg tjedna točnije u subotu i nedjelju obavit će se za pakračko-lipički kraj.

Posebna pozornost kod ocjenjivanja, koje se provodi po međunarodnim CIC- standardima kod rogovlja pridaje se rasponu i dužini rogova, te parožaka, zatim volumenu, bruto težini, točkama ljepote, ali i odbicima. Očekuje se da među ovim trofejima ima dosta i onih u kategoriji zlata.

Nakon obrade bit će poznati dobitnici pojedinih nagrada za svoje trofeje, a njihovi vlasnici  dobit će trofejne listove, te lovačka društva ocjenbene listove radi ustrojstva evidencije svojih trofeja. Vlasnicima će biti dodijeljene medalje.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88