Ocjenjivanje vina za Festival graševine je 10.svibnja, uzorke treba donijeti do 3. , a 31. je proglašenje šampiona i dodjela nagrada

Autor: DK

Udruga vinara, voćara i vinogradara „Kutjevački vinari“ u suradnji sa Turističkom zajednicom  i gradom Kutjevo, te tvrtkom Kutjevo d.d. pripremaju Festival graševine za 2019. godinu koji se održava tijekom mjeseca svibnja. Kao i ranijih godina održat će se niz priredbi i različitih događanja.

Središnje događanje je 31. svibnja kada se održava simpozij na temu vinskog turizma, a proglasiti će se rezultate ocjenjivanja vina, te proglasiti šampione i dodijeliti nagrade.

U sklopu manifestacije Festivala graševine 2019. Udruga Kutjevački vinari će 10. svibnja 2019. godine organizirati ocjenjivanje vina sorte graševina. Uzorke vina za ocjenjivanje potrebno je dostaviti zaključno sa 3. svibnja 2019. do 12 sati u prostorije Udruge.

Kao i ranijih godina bit će otvoreni podruma za posjetitelje koji će ih moći razgledati, ali i kušati vinske kapljice u svakom željenom podrumu gdje će ih dočekati vinari i nešto više svakom zainteresiranom reći o svojim vinima ali i postignućima na različitim natjecanjima i osvojenim nagradama.

Na Trgu graševine bit će postavljeni štandovi vinara od 12 sati na kojima će se moći naći uz vina i gastro ponuda domaćih proizvođača hrane. U pripremi je i niz drugih zanimljivih sadržaja uključujući poznatu „Utrku traktora“ koja startaju na Trgu graševine i voze kutjevačkim ulicama.

Uz sve to neće izostati bogata gastronomska ponuda, nastup folklornih skupina ovog kraja, te zabavni program za posjetitelje do kasnih noćnih sati.

Foto: Arhiva, pozega.eu

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića