Ocijenjeno rekordnih 613 trofeja divljači najviše od lovaca požeškog „Sokolovca“, pakračkog „Fazana“, te dva „Psunja“ iz Pakraca i Orljavca

Autor: DK

Lovački savez Požeško-slavonske županije proveo je ocjenjivanje trofeja divljači za lovnu godinu 2018/2019. u Požegi, te u Lovnom uredu  Pakrac za pet lovačkih društava sa područja Lipika i Pakraca.

Najviše trofeja na ovogodišnje ocjenjivanje donijeli su lovci pakračkog „Fazana“ i požeškog „Sokolovca“ po 63, zatim „Psunja“ iz Pakraca 45, njihovog društva imenjaka iz Orljavca 37, „Seljaka“ iz Jakšića 33 itd.

Postupak ocjenjivanja proveli su ovlašteni ocjenjivači na čelu sa Denisom Miloševićem, predsjednik Županijskog povjerenstrva za ocjenu lovačkih trofeja, a uz njega su još ocjenjivali u Požegi Božidar Terzić, Stipo Barukčić, Ivan Penava, Ivan Grbić, Matej  Josipović i Luka Stapić, te u Pakracu Damir Grujić, Višeslav Udiljak i Dalibor Josipović.

Ocjenjeni su svi dostavljeni trofeji bez obzira na starost i trofejnu vrijednost, za svaki trofej izdan je trofejni list i predan vlasniku, te ocjembeni list predan ovlašteniku prava lova.

Ocjenjivanju su pristupila sva lovačka društva i tako udovoljili zakonskoj obvezi . Ukupno ocjenjeno je 613 trofeja  od čega rogovlja jelena običnog 37 trofeja, jelena lopatara 4 trofeja, muflona 16 trofeja, srne obične 223 trofeja, kljova divlje svinje 99 trofeja,lubanja čaglja 15, lisice 217  i jazavca dvije.

-Jedno rogovlje jelena običnog je u kategoriji zlatnog trofeja, tri srebrnog i 11 brončanih, a kod jelena lopatara 2 trofeja su u srebrenoj medalji i jedan u brončanoj, dok je među rogovljem muflona 5 u brončanoj medalji. Pet zlatnih medalja je kod srna običnih, 16 srebrnih trofeja i  38 brončanih, kod  divljih svinja srebrnih je 6 i brončanih 20 trofeja. Najviše zlata je kod čaglja i to 10, gdje su još po 2 srebra i bronce, a među lisicama je 7 u zlatnoj medalji, 8 u srebrenoj i u brončanoj medalji 19 trofeja, dok je kod jazavca jedan trofej u srebru – ističe predsjednik Povjerenstva Denis Milošević.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »