Obuka vatrogasnih operatera za rad u aplikaciji UVI modul 4 – upravljanje vatrogasnim intervencijama – zapovjednici

Tijekom ovoga tjedna trajala je, i traje obuka operatera za rad u aplikaciji UVI, modul 4 – Upravljanje vatrogasnim intervencijama – ZAPOVJEDNICI. Obuka je započela u ponedjeljak za Vatrogasne centre Kaptol i Velika, a nastavila se za Požegu, Brestovac i Jakšić u vatrogasnom domu DVD Požega. Obuku su u ovom tjednu prošli i pripadnici Vatrogasnog centra Pakrac i Lipik u vatrogasnom domu DVD-a Pakrac, dok su u četvrtak Kutjevo i Čaglin u vatrogasnom domu DVD-a Kutjevo. Danas će Vatrogasni centar Pleternica i pripadajuća društva održati obuku u vatrogasnom domu DVD-a Pleternica.

Upravljanje vatrogasnim intervencijama, odnosno UVI, zajednički je projekt Hrvatske vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje kojim se za vatrogasne intervencije želi postići standardizacija radnih procesa, izrada jedinstvenog sustava pohrane, obrade i distribucije informacija, veća efikasnost izvješćivanja, te ekonomičnost u održavanju programskih rješenja, uređaja i opreme.

Glavni rezultat projekta je istoimena aplikacija koja se daje besplatno na korištenje vatrogasnim postrojbama i operativnim centrima.

Sva predavanju su pod mentorstvom najpoželjnijeg neženje u Kaptolu, trenera Josipa Svobode, zapovjednika DVD-a Kaptol.

0 Comment