“Obrok za 5” za 400 djece iz 14 osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije

POŽEGA – Požeško-slavonska županija nositelj je Projekta “Obrok za 5″ koji je vrijedan 311 tisuća kuna. Taj projekt ima za cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem pomoći u vidu podjele besplatne prehrane u školama. Sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Nešto više o projektu rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na tiskovnoj konferenciji koji je naglasio kako je obuhvaćeno 400 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u 14 osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije.

-Ovo je važan projekt za županiju i nadam se da će se nastaviti i u budućnosti, uz potporu resornog ministarstva. Naravno, želja nam je da svake godine bude sve manji broj djece koji će biti korisnici ovog projekta jer to bi značilo da se poboljšava i životni standard i uvjeti u obiteljima. Apeliram na sve partnere da i kroz druge mogućnosti budemo prijatelji djece – dodao je župan Tomašević.

Projekt će se provoditi u razdoblju od 30. kolovoza 2016. do 30. lipnja 2017. godine, a uz sve osnovne škole, partner u provedbi je i grad Požega koji je osnivač škola na području grada. 

0 Comment