Obrazovna ustanova među rijetkima koja iz godine u godinu ima jednak broj razrednih odjeljenja (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

JAKŠIĆ – Svečanom sjednicom i prigodnim zabavno-glazbenim i dramskim programom obilježen je Dan jakšičke osnovne škole “Mladost” na kojem su uz učenike, njihove roditelje i nastavnike, članove školskog odbora i vijeća roditelja te umirovljene nastavnike koji su raditi u toj školi bili nazočni i uzvanici, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić, tajnik Požeško-slavonske županije Željko Obradović, ravnatelj kaptolačke Osnovne škole Nino Diklić i ravnatelj Osnovne škole iz Poljane Tibor Nagy.

Početci školstva na području Jakšića datiraju još iz 1787. godine, a prva školska zgrada sagrađena je 1881. U tom prostoru djeluje sve do 1941. kada je zgrada spaljena iz kojeg je razloga škola djelovala na nekoliko lokacija u Jakšiću.

Današnja školska zgrada izgrađena je 1963. godine. Temeljito je obnovljena od 2003.-2005. u koju se svake godine ulažu znatna financijska sredstva za obnovu i nabavku potrebitih sredstava koji su neophodni za što kvalitetnije obrazovanje učenika.

Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole “Mladost” Jakšić

-Školska godina 2015./2016. bila je uspješna kako za učenike tako i učitelje naše škole. Dio učeničkih radova izložen je u prizemlju školske zgrade što se svi mogli vidjeti. Zahvaljujem se svim učenicima i učiteljima koji su se trudili oko izložbe kao i onima koji su sudjelovali u organizaciji ove svečanosti – rekao je na početku svečanosti obilježavanja Dana škole njen ravnatelj Boško Obradović.

Učenici škole sa svojim nastavnicima aktivno sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama želeći na taj način dati svoj doprinos onima koji su u potrebi, poput humanitarne akcija “Za Korinu”, “Solidarnost na djelu” te posjeta veličkom domu starijim i nemoćnim osobama.

-Nastavnici i stručni suradnici novu su školsku godinu dočekali u projektu “Moj pametan izbor” koji je trajao od veljače 2015. do svibnja 2016. godine u kojem su kao partneri u projektu sudjelovali u Školskom kurikulumu za profesionalni razvoj, a neki su naši učitelji prošli vrhunske radionice – istakao je ravnatelj Obradović dodajući kako je bila organizirana posjeta Republici Češkoj gdje su se mogli uvjeriti na koji se način njihovi učenici profesionalno usmjeravaju za buduća zanimanja.

Osnovna škola “Mladost” prepoznatljiva je po sudjelovanju u raznim EU projektima na što je ravnatelj Obradović pozvao sve učitelje i nastavnike da nastave u tom pravcu osmišljajući buduće projekte.

-Ponosan na nastavni kadar preko kojeg su svi nastavni predmeti stručno zastupljeni i prepoznatljivi. Posebno ističem što uz engleski jezik učenicima kao izborne predmete nudimo njemački, francuski i slovački jezik što malo koja osnovna škola ima u svojim programima, a u izvannastavnim aktivnostima učitelji omogućavaju učenici i druge izvan nastavne aktivnosti – dodaje Obradović.

Jakšićka škola je bila domaćin Županijskog natjecanja u poznavanju hrvatskog jezika. Postignuti su zapaženi rezultati učenika na nekim od natjecanja poput rukometne ekipe koja je osvojila prvo mjesto na Županijskom natjecanju pod vodstvom Drage Kifera. dok je učenica Iva Bošnjak osvojila treće mjesto na Županijskom natjecanju iz likovnog stvaralaštva, a njen je rad poslan i na državno natjecanje.

-Jedna smo od rijetkih škola u županiji koja završava jednak broj razrednih odjeljenja, a to nam je glavni cilj nastaviti i u budućnosti. Želimo omogućiti kvalitetne uvjete svim učenicima u našoj školi u čemu nam pomaže i obnovljena informatička učionica opremom koju nam je donirala općina Jakšić.Od iduće godine krećemo u obnovu namještaja po učionicama, a u planu je i rekonstrukcija kuhinje i sanitarnog čvora u matičnoj školi – ističe ravnatelj Boško Obradović koji je poželio svim osmašima da upišu ono zanimanje koje žele.

Učenici su izveli prigodan glazbeni i dramski program nakon kojeg su uručene nagrade nastavnicima za dostignuća u napredovanju i učenicima na natjecanjima.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: