Obračun komunalne naknade na temelju novih izmjera za što se očekuje bogatiji gradski proračun

Autor: DK

POŽEGA – Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Vedran Neferović u prisustvu zamjenika Darka Puljašića govorio je o ostvarenim projektima i budućim aktivnostima koji će se provoditi u narednom periodu. Možda bi mogla biti zabrinjavajuća aktivnost za građane zbog nove izmjere objekata kojom se želi uskladiti obračun komunalne naknade sa postojećom bazom obračuna kojom raspolaže grad Požega, što bi u nekim slučajevima nekima moglo doći i do povećanja visine komunalne naknade.

-Do sada nismo povećavali iznos za komunalnu naknadu na području grada Požege. Postojeći podaci na temelju kojih je do sada vršen obračun komunalne naknade će se ažurirati i grad Požega će u suradnji sa Državnom geodetskom upravom i Geodetskim fakultetom u Zagrebu provesti projekt GIS sustava, geoprostorne baze podataka kako bi obračun komunalne naknade bio baziran na temelju ažurnog i točnog stanja na terenu -rekao je gradonačelnik Neferović te istakao kako će se u vremenu od 29. lipnja do 04. srpnja na području Grada Požege provesti terenski rad studenata fakulteta s djelatnicima Geodetskog fakulteta. S javnih površina će izvršiti potrebne prostorne podatke koji su im bitni te molimo građane za razumijevanje. U dogledno vrijeme taj sustav i podaci koje ćemo dobiti kao geografski informacijski sustav će se razvijati i nadograđivati i omogućiti će integraciju aplikacije za zeleni katastar, upravljanje gradskom imovinom, analitički sustav za prostornu podršku u donošenju odluka, aplikaciju za evidentiranje lokacije nelegalnih odlagališta otpada, odnosno općenito unaprjeđenje upravljanja prostornim informacijama na području Grada Požege.

Nakon odrađenog posla na terenu grad Požega će dobiti točne podatke za obračun komunalne naknade i uskladiti će se sa sadašnjim podacima.

-Vjerojatno ima čestica koje nisu uvedene što želimo u projektu kojeg smo zacrtali početkom godine da realiziramo od 29.lipnja te očekujemo da će proračun biti bogatiji na temelju tih podataka – dodaje gradonačelnik Neferović.

Na konferenciji je gradonačenik Neferović govorio o natječajima na koje su kandidirani određeni projekti i to za povećanje energetske učinkovitosti na Osnovnoj školi Dobriše Cesarića i Društvenom domu u Golobrdcima te Gradskoj knjižnici i čitaonici.

O radovima na Gradskoj knjižnici i čitaonici biti će posebno obrađena tema na koju je temu razgovarano i sa ravnateljicom te ustanove.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: