Obnovljen bekteški kolnik, uređuje se autobusno stajalište, asfaltiran prilaz mjesnoj kapelici – slijede li novi radovi?

Autor: Jelenko Topić

Ovih je dana puno posla odrađeno u naselju Bektež. U duljini od dva kilometra obnovljen je kolnik u jednoj ulici koja vodi do državne ceste Požega-Našice.

-Ta ulica je modernizirana prije 40 godina, a izgradnjom kanalizacije je oštećen kolnik, te je sada saniran – kaže nam predsjednik Mjesnog odbora  Bektež Stjepan Vardić dodajući da je radove izvela tvrtka Osijek koteks. Pored toga pri kraju je uređenje autobusnog stajališta pokraj društvenog doma koje će također biti asfaltirano.

-Za sve te poslove u Bektežu iz sredstava gradskog proračuna uloženo je 600 tisuća kuna – istakao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Bektežani su zadovoljni navedenim zahvatima, a očekuju da se na tomu neće stati jer naselje ima još potreba.

Stjepan Vardić, predsjednik Mjesnog odbora  Bektež

-Stara zgrada nekadašnjih kotara, općine, pošte i škole je u derutnom stanju, navodno je planirana za rušenje, a mještani su mišljenja da je treba obnoviti i namijeniti za potrebe sela, ponajprije naših udruga – nastavlja nam Stjepan Vardić dodajući da bi zbog sigurnosti pješaka, a osobito mališana koji polaze područnu školu, trebalo izgraditi pješačke staze uz državnu cestu zbog intenzivnog prometa kroz selo.

Tu su još potrebni energetska obnova društvenog doma, ograda, pješačka staza i parkiralište na mjesnom groblju, te ograda kod škole i dječjeg igrališta kako školska djeca ne bi morali izlaziti na državnu cestu.

Muči ih i začepljenje jednog ispusta pokraj državne ceste zbog čega za jačih padalina dolazi do začepljenja i plavljenja kako ceste, tako i okolnih kolnih ulaza i dvorišta. Na kraju očekuju da gradski komunalci redovno održavaju dječje igralište, te kose travu na njemu. Sve su to obuhvatili planom rada Mjesnog odbora koji je upućen u gradsku upravu, te očekuju u sljedećem razdoblju da se to postupno ostvari.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88