Obnova električne mreže u četiri ulice

Autor: Jelenko Topić

DERVIŠAGA – U ovom požeškom prigradskom naselju traje rekonstrukcija niskonaponske električne mreže u ulicama Matije Gupca, Vinogradskoj, Rujanskoj, te dijelu ulice Stjepana Radića ka groblju.

-Investitor tih radova je HEP Elektra Požega, a uz njihove radnike dio poslova na postavljanju betonskih stupova obavlja tvrtka Jurčak niskogradnja iz Požege – kaže nam Marijan Ešegović, predsjednik Mjesnog odbora Dervišaga.

Kako smo neslužbeno saznali vrijednost radova premašuje 500 tisuća kuna, a očekuje se kvalitetnija isporuka električne struje žiteljima tog naselja. Najavljeno je da će idućeg proljeća na tu mrežu biti priključena domaćinstva jer će se izmijeniti i priključci na obiteljske kuće.

Uz to u Dervišagi se dogodine očekuje asfaltiranje Rujanske ulice i Bagdale, te spoja Zrinske i Orljavske ulice.

-Najveći problem nam je drveni most preko Orljave u ulici Matije Gupca jer je dotrajao pa se nadamo da će Hrvatske vode i grad Požega naći rješenje i izgraditi armirano-betonski most zbog potreba mještana i odlaska na njihove zemljišne površine- zaključio je Ešegović i dodao da je neophodna izgradnja nasipa uz Orljavu  radi zaštite obiteljskih kuća, gospodarskih objekata i poljoprivrednih površina  na području Orljavske i Gupčeve ulice.

Više iz kategorije