Obljetnica prve vojne akcije u Kamenskoj i Mijačima (foto)

Autor: D.K.

KAMENSKA / MIJAČI – Na današnji dan 1991. godine na ratištu kod Kamenske i Mijača svoje živote položilo je za Domovinu petorica hrvatskih branitelja, Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić i Ivica Zovko dok je Igor Zalar nestao za kojeg se još uvijek ne zna gdje mu je počivalište.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije organizirano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima. Polaganju vijenaca prethodio je 3. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 15-ak maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali 24 kilometra u čast poginulim braniteljima.

Voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Požeško-slavonskoj županiji, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić

U Kamenskoj je vijence je položilo i svijeće zapalilo više izaslanstava i predstavnika udruga i institucija, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni umirovljenim brigadirom Krešimirom Pavelićem, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, savjetnici gradonačelnika grada Požege Željko Kalić i prof.dr.sc. Borislav Miličević s kojima je bio i v.d. tajnika Ureda gradonačelnika, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Brestovac Tomo Vrhovac, predstavnici vojske, policije, obitelji poginulih branitelja te učenici Osnovne škole iz Brestovca predvođeni ravnateljem škole te predstavnici Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji i maratonci koji su trčali u čast poginulim braniteljima.

-Na današnji dan sjećamo se naših poginulih suboraca i jednog nestalog branitelja. To je dan kada se sjećamo prve vojne akcije koja je započela na ovim prostorima u Požeštini. U akciji oslobađanja sudjelovali su pripadnici 63. bataljuna Hrvatske vojske i 4. bojne 108. brigade – rekao je voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot