Obljetnica prve vojne akcije u Kamenskoj i Mijačima (foto)

Autor: D.K.

KAMENSKA / MIJAČI – Na današnji dan 1991. godine na ratištu kod Kamenske i Mijača svoje živote položilo je za Domovinu petorica hrvatskih branitelja, Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić i Ivica Zovko dok je Igor Zalar nestao za kojeg se još uvijek ne zna gdje mu je počivalište.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije organizirano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima. Polaganju vijenaca prethodio je 3. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 15-ak maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali 24 kilometra u čast poginulim braniteljima.

Voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Požeško-slavonskoj županiji, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić

U Kamenskoj je vijence je položilo i svijeće zapalilo više izaslanstava i predstavnika udruga i institucija, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni umirovljenim brigadirom Krešimirom Pavelićem, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, savjetnici gradonačelnika grada Požege Željko Kalić i prof.dr.sc. Borislav Miličević s kojima je bio i v.d. tajnika Ureda gradonačelnika, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog vijeća Brestovac Tomo Vrhovac, predstavnici vojske, policije, obitelji poginulih branitelja te učenici Osnovne škole iz Brestovca predvođeni ravnateljem škole te predstavnici Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji i maratonci koji su trčali u čast poginulim braniteljima.

-Na današnji dan sjećamo se naših poginulih suboraca i jednog nestalog branitelja. To je dan kada se sjećamo prve vojne akcije koja je započela na ovim prostorima u Požeštini. U akciji oslobađanja sudjelovali su pripadnici 63. bataljuna Hrvatske vojske i 4. bojne 108. brigade – rekao je voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

 

Više iz kategorije