Obilna kiša poplavila Vranduk i druge dijelove grada, a tuče oštetila vrtove, voćke i nasade /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Tijekom nedjeljnog popodneva obilna  kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolinu, a u našu redakciju sa svih strane stižu pritužbe građana o (ne)efikasnosti nadležnih – prvenstveno Hrvatskih voda.

-Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili – požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice.  

Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda sa Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a zasada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela Požege.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.

Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.

[FGAL id=257204]

U redakciju smo primili i fotografiju čitatelja koja je snimljena u Požegi, u Ulici Miroslava Kraljevića:

Više iz kategorije