Obilježili značajne povijesne događaje, a radnim akcijama uređuju spomen-obilježja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Na godišnjoj skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Požega podnijet je izvještaj o radu u ovoj godini, te donijet program rada i financijski plan za iduću godinu. Kao gost nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić.

Podnoseći izvještaj o radu predsjednica udruge Kata Holjevac istakla je obilježavanje značajnih događaja iz Drugog svjetskog rata, posjete znamenitim mjestima, te organizaciju prvog susreta antifašista Slavonije i Baranje na Đedovici uz više od 400 sudionika, a po prvi puta je obilježeno stradanja civila, te je u suradnji sa gradom postavljena i otkrivena spomen-ploča na Senjaku iznad Požege itd. Imali su nadalje niz radnih akcija na uređenju, održavanju i obnovi spomen-obilježja.

Tajnik ove udruge Kazimir Semunović dao je plan rad i financijski plan kojima su obuhvaćeni organizacija izleta na povijesna mjesta iz narodnooslobodilačke borbe, uspostava suradnje sa Povijesnim društvom Požega radi organiziranja tribina i predavanja s povijesnom tematikom,  obilježavanje obljetnica i povijesnih događaja, podizanje spomen-obilježja borcima Požeškog odreda u Kuzmici, te briga o starijim i nemoćnim članovima.

Više iz kategorije