Obilježena 10. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike

DSC_0929POŽEGA – U vojarni 123. brigade obilježena je 10. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike u kojem je kroz proces obuke i školovanja osposobljeno preko 11 000 pripadnika oružanih snaga RH i 70-etak pripadnika stranih oružanih snaga.

O desetogodišnjem djelovanju i postignutim rezultatima na svečanosti je govorio pukovnik Miroslav Zelenika, zamjenik zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike, istaknuvši kako je najvažnije postignuće činjenica da je ono potpuno opravdalo svoju ulogu i zadaću i postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojbena cjelina Oružanih snaga RH, koja obučava i školuje logističko osoblje svih službi borbene potpore.

Čestitke je postrojenim pripadnicima Središta uputio zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Drago Matanović i posebno pohvalio uspješnost u savladavanju zadaća kao što je pružanje logističke i druge potpore postrojbama OS, tijelima državne uprave, nizu drugih civilnih organizacija i ustanova.

Na svečanosti su bili brojni uzvanici, među kojima umirovljeni general Alojz Tomašević, župan, a kao izaslanik gradonačelnika i Grada Požege bio je nazočan umirovljeni brigadir Željko Kalić, savjetnik gradonačelnika.

Izvor: pozega.hr, Foto: D.Mirković

no images were found

0 Comment

Send a Comment