Obilježen Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojke: “Dogovorili smo požeškom bolnicom povećanje broja termina za pregled” /FOTO/

Autor: D.K.

Dan posvećen oboljelima od raka dojke, “Dan narcisa”, organiziran je u Požegi u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, županijska podružnica Lige protiv raka i Klub žena operiranih na dojci-Požega.

Dosadašnjim akcijama i prikupljenim sredstvima, koja su iz godine u godinu sve veća, učinjeno je puno za podizanje opće razine svijesti o vodećem uzroku smrti od karcinoma kod žena te se pomoglo organizirati prijevoz ženama kako bi obavile preventivnu mamografiju. Svatko je mogao pomoći uspjehu hvale vrijedne akcije dobrovoljnim prilogom ili kupovinom narcisa.

-Kao što vidite obilježavamo Dan narcisa ovdje ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Svima je poznato da smo u neobičnim vremenima i trebamo baš iz tog razloga obratiti posebnu pozornost definitivno posvetiti ranom otkrivanju raka. Prošla godina je bila čudna i još čudnija od ove. Puno je onih koji su propustili svoje redovite kontrole iz ovih ili onih razloga. Jako nam je važno da sada riješimo tijekom ove godine da svi koji nisu obavili svoj redoviti pregled, a stariji ste od 50 godina da ove godine svoj pregled svakako obavite. Dogovorili smo s Općom županijskom bolnicom u Požegi povećanje broja termina. Sada svi znamo kako se virus širi i kako se trebamo zaštititi. Veliki broj ljudi je procijepljeno i biti će još više svakim danom. Nema razloga za strah treba otići obaviti potrebite preventivne preglede. Trebamo se plašiti smo kasnijeg otkrivanja jer on sa sobom nosi dodatne probleme – rekla je dr. Jasmina Kovačavić iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije naglašavajući kako za sada nema veći broj oboljelih od raka.

-Ono što možemo vidjeti a to je mani odaziv na preventivne preglede. To moramo popraviti jer nemamo pomoći u narednom periodu što se tiče raka – dodala je dr. Kovačević.

Što se tiče prijevoza žena na mamografiju za njih je organiziran prijevoz. Iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije pozivaju sve žene koje imaju poteškoće s prijevozom, a radi se i na boljem dugoročnijem rješenju tog problema.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88