Obilježavanje Dana neovisnosti

POŽEGA – Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Na Trgu 123. brigade  u Požegi je na prigodan način obilježen Dan neovisnosti. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije, Grada Požege, vojske, policije, državne uprave, HDZ-a i drugi.

Tako su odali počast i zahvalnost  svima onima koji su dali svoj doprinos da je Republika Hrvatska od 8. listopada 1991. godine raskinula državnopravne veze na temelju kojih je zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju državu zbog čega danas živimo u samostalnoj i suverenoj državi, članici Europske unije.

Toga dana 1991, godine Hrvatski sabor jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama Socijalističke fererativne republike Jugoslavije ,

U molitvi koju je kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima predvodio vlč. Mario Večerić, kapelan Župe svete terezije Avilske  prisjetili su se svih onih koji su svoje živote položili na oltar domovine.

0 Comment

Send a Comment