Obilježavanje Dana neovisnosti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Autor: DK

IMG_0840POŽEGA – “Kada vidiš kamen na kojemu piše da je ratnik pao i nema ga više nemoj samo proći k o da ne postoji, tu su hrabro pali prijatelji moji slušaj kako grmi, kako more pjeni, pitaju te jesu li zaboravljeni, za njih se pomoli, nek mi braća znaju, heroji se nikad ne zaboravljaju. Branili su zemlju i rame uz rame k o ratnici svjetla stali protiv tame zato zora sviće, zato dan se budi hvala im na svemu, slobodni smo ljudi” – izrekao je te stihove i uputio molitveni zaziv vlč. Nikola Legac, župni vikar u katedralnoj župi sv. Terezije Avilske prigodom polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u prigodi obilježavanja Dana neovisnosti.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško-slavonske županije, grada Požege, Kutjeva i Pleternice, općina Čaglina, Velike i Jakšića, vojske, predstavnici policije, Hrvatske vojske, državne uprave i HDZ-a.

Polaganje vijenaca i paljenje svijeća odavanje je počasti i zahvalnosti svima onima koji su dali svoj doprinos i položili svoje živote za neovisnost Republike Hrvatske koja je 8. listopada 1991. godine raskinula državnopravne veze na temelju kojih je zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju državu zbog čega danas živimo u samostalnoj i suverenoj državi, članici Europske unije.

8.listopada 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno je donio odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama tadašnje SFRJ.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: