Obilježavanje 29. obljetnice prve vojne akcije u oslobađanju Požeštine /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Na današnji dan prije 29 godina započela je prva vojna akcija u cilju oslobađanja Požeštine. U akciji su pod nazivom “Rujanska Kamenska” sudjelovali pripadnici Zbora Narodne Garde 63-e A samostalne bojne te 4-te bojne 108 brigade ZNG-a Slavonski Brod.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenskoj brojna su se izaslanstva prisjetili onih koji su položili svoje živote u prvoj napadnoj akciji na području Požeštine u rujnu 1991. godine, Drage Minduma, Nikice Mandušića, Mihovila Vojnića, Branka Terzića i Ivice Zovka. U listopadu je svoj život položio Dragan Jajić dok je u 26.rujna 1991. godine zarobljen Igor Zalar za čiju se sudbinu još uvijek ne zna.

Prema nekim informacijama Igor Zalar je završio u zatočeničkom logoru Bučje. Oni koji znaju nešto o njegovoj sudbini neće da o tome progovore.

Svoje živote na području Kamenske u prosincu 1991. godine položili su Marko Garić i Jozo Jelić, a u siječnju 1992. godine Marko Marić.

Njima u čast vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, te izaslanstva obitelji poginulih, Požeško-slavonske županije, grada Požege, općine Brestovac, grada Pleternice, Policijske uprave požeško-slavonske, Vojarne 123. brigade predvođeno, Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac i dr.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio skenderovački župnik vlč. Mijo Lasović nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »