Obilježavajući Dan grada Požege održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnima te sporazum o bratimljenju s Čapljinom /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Brojni gosti i uzvanici nazočili su svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Požege na kojoj su uz domaćine, prof. dr. sc. Željko Glavić, predsjednika, Darka Puljašića, gradonačelnika bili nazočni, izaslanica predsjednice RH Mirjana Hrga, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, izaslanik požeškog biskupa generalni vikar msgr. Josip Krpeljević. požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupniku Hrvatskom saboru Franjo Lucić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova europske unije Davor Huška, doajen HDZ-a Vladimir Šeks,umirovljeni general HV-a i počasni građanin Požege Mladen Markač, gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, gosti iz Mađarske predstavnici, gospodarskog, kulturnog i društvenog života i drugi.

Sve nazočne na početku sjednice pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća grada Požege prof.dr.sc. Željko Glavić koji je naglasio kako je u proteklih godinu dana održano šest sjednica i time ispunili časnu obvezu koju su im povjerili građani , te da su te sjednice održane u tolerantnom i demokratskom ozračju.

-Kod donošenja odluka posebnu pozornost posvetili smo zakonitosti i javnom interesu građana Požege i Požeštine – rekao je između ostalog prof. dr. sc. Željko Glavić.

Na svoj način i u svom stilu riječi pozdrava gostima i uzvanicima uputio je gradonačelnik Puljašić, nakon prikazanog filma “365 požeških dana”. Puljašić je između ostalog naglasio kako je nakon pune godine mandata, još uvjereniji u sposobnost i izdržljivost, ali i snalažljivost te kvalitetu Požežanki i Požežana da mogu samostalno kreirati i odlučiti o svojoj budućnosti.

-Susreo sam puno sposobnih, iskrenih, marljivih i kreativnih sugrađana koji su ne samo budućnost već i kvalitetna sadašnjost našeg grada. Vjerujem u njih i u sebe da zajedno možemo ostvariti napredak u našoj zajednici, upravo onakav kakvog svi zaslužujemo. Danas smo napravili jedan veliki korak u tom smjeru, otvarajući inkubator za sve mlade, perspektivne i hrabre poduzetnike koji će osigurati budućnost svima nama – dodao je gradonačelnik Puljašić.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić također se obratio nazočnima i uputio čestitke povodom Dana grada kao i izaslanica predsjednice RH Mirjana Hrga.

U nastavku sjednice gradonačelnik Darko Puljašić potpisao je sa svojim kolegom iz Čapljine Smiljanom Vidićem sporazum o bratimljenju gradova, nakon čega su dodijeljena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Nagradu za životno djelo primio je prim.dr.med. Ljubo Begić, koji je cijeli radni vijek proveo u požeškoj bolnici, a kao specijalist kirurg liječio je i operirao brojne pacijente. Posljednjih 14 godina radnog vijeka bio je predstojnik kirurške službe, odgajajući mlade kirurge, a odlaskom u mirovinu krajem 2018.godine iza sebe je ostavio kirurgiju kadrovski posve ekipiranu, na visokoj stručnoj i znanstvenoj razini.

Titulu Počasnog građanina grada Požege primio je dr. sc. Branko Katalenić, dekan Tehničkog fakulteta u Beču koji je prije 11 godina zajedno s Veleučilištem u Požegi pokrenuo Međunarodnu konferenciju Vallis Aurea na kojoj sudjeluju znanstvenici iz 20-tak država, te odličnu suradnju proširio na više znanstvenih i gospodarskih segmenata.

Godišnju nagradu dobio je Požežanin Nenad Pečur, filmski kreativac i scenograf koji je sudjelovao na zapaženim projektima, a kroz 35 godina karijere radio je na filmovima po cijelom svijetu od svih zemalja bivše Jugoslavije preko drugih istočnoeuropskih zemalja (Češka, Poljska, Mađarska, Slovačka) i zapadnoeuropskih zemalja (Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska) do SAD, Kube, Izraela, Jordana, Maroka, Malte i Malezije.

Kolektivna nagrada pripala je trgovačkom društvo Zlatni lug d.o.o. obitelji Thomasa Heinza Pandžića koje se bavi pružanjem ugostiteljskih usluga i usluga smještaja.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na groblju sv. Ilije te kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade u Požegi na za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 123. brigade.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: