Običaji Like pred 500 Ličana i njihovih gostiju

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ organiziralo je svoju tradicionalnu 18.običajnu priredbu „Lička večer“ koja je najveći godišnji skup Ličana i prijatelja Like u Požeškoj kotlini, ali i cijeloj Slavoniji.

-Cilj nam je očuvanje tradicije i običaja, te povezivanje sa starim krajem – kazao je  potpredsjednik „Vile velebita“ Tomislav Sertić, a više od 500 sudionika pozdravili su gradonačelnik Požege Vedran Neferović, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izdvojivši posebno ugledne goste iz Gospića među kojima su bili zamjenica ličko-senjskog župana Ivana Tomaš i gospićki gradonačelnik Petar Krmpotić. Nazočili su i predstavnici ličkih zavičajnih društava iz desetak naših gradova i mjesta.

U cjelovečernjem glazbenom programu nastupili su mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički izvodivši najpoznatije izvorne ličke pjesme, zatim poznati tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka, te solisti Stjepan Jeršek Štef i Ivana Galović, a zapjevali su još i požeški župan Alojz Tomašević i požeški vinski kardinal Vladimir Bauer.

(foto: M.Krstanović)

blank

blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića