Običaje pokazalo šest folklornih skupina iz naše zemlje i Mađarske (foto)

Autor: Jelenko Topić

KAPTOL – Uz blagdan sv. Petra i Pavla, koji je zaštitnik kaptolačke župe i Dan te općine, po peti puta je KUD „Ivo Čaklić“ organiziralo u sportskoj dvorani svoju tradicionalnu smotru folklora „Šokačko se kolo vije“. Ove godine nastupile su uz domaćine još folklorne skupine „Lovor“ iz trnjana,  „Zeleni gaj“ iz Gaja, „Šijaci“ iz Biškupaca, zatim ženska pjevačka skupina „Bećaruše“ iz Podcrkavlja i gosti iz Mađarske skupina  Gardony Geza iz Muvelodesi haza.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

Sudionike i posjetitelje pozdravila je predsjednica KUD „Ivo Čakalić“ Marija Vuković, a načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić je istakao da oni imaju što pokazati drugima, ali vole i da im gosti pokažu svoju običaje.

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana

-Smotra pokazuje tradiciju i bogatstvo običaja više krajeva čime se obogaćuju sadržaji i rad folklornih skupina kroz ovakve susrete i međusobna upoznavanja-istakao je otvarajući smotru zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Nakon smotre čelnici kaptolačkog KUD-a i folkloraša iz Mađarske potpisali su sporazum o suradnji čime se proširuje povezanost ovog kraja sa dijelom susjedne države jer odranije sa Mađarima surađuju kaptolačka općina i vinari.

no images were found

Više iz kategorije