Požega.eu

Svoje obećanje su ispunili: Fešta u pleterničkom Ivanindvorskom naselju nakon kompletne obnove i uređenja infrastrukture /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Svoje obećanje su ispunili: Fešta u pleterničkom Ivanindvorskom naselju nakon kompletne obnove i uređenja infrastrukture /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Svoje obećanje su ispunili: Fešta u pleterničkom Ivanindvorskom naselju nakon kompletne obnove i uređenja infrastrukture /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

PLETERNICA - Da je slučajno naišao neki putnik prolaznik u pleterničko Ivanindvorsko naselje i vidio nasred ulice ukrašene stolove i na njima pribore za jelo pitao bi se što se to zbiva. Ne bi trebao dugo razmišljati jer bi srdačni mještani tog naselja pozvali tog putnika namjernika da im se pridruži na njihovoj fešti koju su priredili kako sami za sebe tako i za svoje goste, zastupnika u Hrvatskom saboru Franju Lucića, gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić, njenog zamjenika Domagoja Katića, ravnatelja Županijske uprave za ceste Miju Jozaka ali i sve one koji su dali svoj doprinos da se njihovo naselje uredi i obnovi nakon poplava i svih drugih nepogoda koje su ih pogađale.

Oni koji su pratili i kojima je ostalo u sjećanju kako je to naselje prije godinu i više izgledalo neće povjerovati da se tako može i do onog zadnjeg detalja urediti i obnoviti sve ono do zadnjeg detalja, od uređenja cestovne infrastrukture, postavljene rasvjete, uređenih nogostupa, ivičnjaka i dr.

Svime time nije krio svoje veliko zadovoljstvo jedan od domaćina, prvi među jednakima u Ivanindvorskom naselju Đuro Lombar koji je bio jedan od glavnih inicijatora da se mještani sa svojim prijateljima okupe na jednom mjestu i sve to zajednički proslave.

-Mi do svog obećanja držimo i ispunili smo ga. Kad su radovi krenuli prošle godine čvrsto smo obećali da ćemo kad sve skupa završi, napraviti jednu veliku feštu do koje je i došlo kao što vidite. Ideja je dobro prihvaćena od ovdašnjih mještana u koje se slavlje uključilo više od 90 posto stanovnika našeg naselja. Trenutno ovdje nisu svi. Dan je prekrasan pa su neki mještani još uvijek na njivama, polju i vinogradima, rade, ali priključit će se i oni nama. Za sada nas je stotinjak, a do navečer taj će se broj udvostručiti - rekao nam je Đuro Lombar, predsjednik Mjesnog odbora ponosno dodajući kako je u njihovom naselju uređena kompletna infrastruktura, od asfaltiranja do ulaza i prilaza do kuća, nogostupa, nova rasvjeta i dr.

-Uređenjem našeg naselja sada imamo sve, vodu, struju, plin, kanalizaciju. Ostaje da se riješi onaj za sve nas gorući problem, a to je nasip uz Orljavu. Kad god se Orljava izlije, mi plivamo. Najprije Gradac, pa mi. Ukrotili smo Vrbovu i Londžu, ostala je još Orljava – dodao je Lombar.

Vlada Republike Hrvatske preko Hrvatskih cesta osigurala je nešto više od 4,5 milijuna kuna za uređenje naselja, a da bi u prelijepom izgledu nakon uređenja Ivanindvorsko naselje ostalo mora se što prije pristupiti gradnji nasipa uz Orljavu koje je u pripremi.

-Dobivena je lokacijska dozvola za izgradnju nasipa uz Orljavu, izabran je izvođač radova koji čeka sklapanje ugovora ali početak radova može krenuti tek kada se riješe imovinsko pravni odnosi koji početak radova usporavaju. Neki vlasnici zemljišta ne preostaju prodati svoje parcele po ponuđenim cijenama s kojim se problemom suočavaju Hrvatske vode u čemu im grad Pleternica pomaže koliko može. Dok se u potpunosti ne formiraju parcele za izgradnju nasipa, radovi ne mogu početi. Svi preduvjeti su napravljeni i radovi su mogli krenuti u svibnju ove godine međutim iz razloga neriješenih imovinsko pravnih odnosa nisu mogli krenuti. Zbog svega toga je odlučeno da se investicija prebaci na 2018.godinu – istakla je Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Stanovnicima Ivanindvora nakon slavlja preostaje očito, samo nadati se da novih poplava neće biti dok se ne izgradi nasip jer će im voda ponovo uništiti obnovljeno.

/Foto: Marko Krstanović/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.