Nož u prsima: Doktori u požeškoj bolnici satima spašavali život majci četvero djece!

Iza 13 sati je u mjestu Zagrađe pokraj Pleternice, kako doznajemo, došlo do nesretnog slučaja u kojem se teško ozlijedila 43-godišnjakinje, majke četvero djece. Iz još neutvrđenih razloga veći kuhinjski nož se zabio u njen lijevi dio prsnog koša. U veoma kratkom vremenu, po dojavi, unesrećenoj ženi je prvu pomoć pružila ekipa TIM-a 2 hitne medicinske pomoći nakon kojeg je stiglo i drugo medicinsko osoblje TIM-a 1 s liječnicom koja je na mjesto događaja došla zbog težine i specifičnosti ozljede.

Procjena liječnice, koja je došla na mjesto događaja je bila da se žena s nožem u prsnom košu vozilom hitne medicinske pomoći preveze u gotovo 20-ak kilometara udaljenu Opću županijsku bolnicu Požega. Procjena liječnice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Požeško-slavonske županije u tom trenutku je bila, kako doznajemo više nego opravdana.

Dolaskom u požešku bolnicu unesrećena žena je odmah podvrgnuta operaciji u kojoj joj je izvađen nož iz prsnog koša. Medicinski zahvat je bio veoma zahtjevan budući da je prethodno utvrđeno kako je došlo do oštećenja još nekih unutarnjih organa u lijevom predjelu prsnog koša.

Operaciju su uspješno izveli specijalisti u požeškoj bolnici. Za sada je 43-godišnjakinja izvan životne opasnosti koja je zadržana na bolničkom liječenju.

Prema riječima glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske Nikoline Janković, policija je obaviještena o tom događaju te da je za sada utvrđeno da se radi o nesretnom slučaju.

0 Comment