Požega.eu

Novouređeni dom - ukras Vilić Sela: Mještani oduševljeni /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Novouređeni dom - ukras Vilić Sela: Mještani oduševljeni /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Novouređeni dom - ukras Vilić Sela: Mještani oduševljeni /FOTOGALERIJA/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.VILIĆ SELO - Dugo su čekali ali i dočekali. Mještanima Vilić Sela u potpunosti je uređen njihov Mjesni dom na čemu mnoga sela mogu pozavidjeti jer je sve uređeno i opremljeno prema najvišim standardima.

Svoje veliko zadovoljstvo i ponos, uz sve svoje sumještane, nije skrivao predsjednik Mjesnog odbora Vilić Selo Bojan Petrović koji je u ulozi domaćina dočekao i ugostio požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, pomoćnika ministrice regionalnog razvoja Davora Hušku, brestovačkog općinskog načelnika Zdravka Mandića i njegovog zamjenika Jozu Buću, predsjednika brestovačkog Općinskog vijeća Tomu Vrhovca, skenderovačkog župnika vlč. Miju Lasovića i druge koji su došli na simboličnu svečanost otvorenja ali u vjeriti se što je sve ne malim financijskim sredstvima napravljeno.Bojan Petrović, predsjednik Mjesnog odbora Vilić Selo -Sve vas pozdravljam u ovom domu kojeg je većina mojih sumještana ali i ja osobno dugo sanjali. Moramo biti ponosni na ovo što smo dobili. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta, Ministarstvu regionalnog razvoja i našoj općini - rekao je u pozdravnom govoru Bojan Petrović, predsjednik Mjesnog odbora Vilić Selo te apelirao na mještane i sve one koji budu koristili dom da se ponašaju i čuvaju to njihovo zdanje pažnjom dobrog gospodara.Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac -Skupili smo se da bismo obilježili završetak obnove ovog prekrasnog doma. To je rezultat kontinuiranog rada kroz projekt i program naše općine "Sanacija Mjesnih domova". Taj projekt provodimo dugi niz godina međutim zbog financijskih ograničenja i visine proračuna nismo mogli urediti odmah sve domove, ali radili smo koliko smo mogli. U zadnjih nekoliko godina imamo potporu Ministarstva regionalnog razvoja u kojem periodu je uređeno više domova na području naše općine. Ovaj je dom sasvim primjeren ne samo za mještane Vilić Sela već i za udruge koje će imati potrebu koristiti ovaj prostor. Objekt je potpuno funkcionalan, uvedeno je grijanje, napravljeni su novi sanitarni čvorovi, kuhinja i dr. Kao općina smo veliki jer imamo puno naselja i ovakvih sličnih domova koje trebamo urediti - naglasio je Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac.Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan Vrijednost investicije, rekonstrukcije i uređenja doma u Vilić Selu je 630 tisuća kuna. Značajna financijska potpora je bila od Ministarstva regionalnog razvoja, 400 tisuća kuna, a preostali dio financirala je općina Brestovac.

-Želimo da u svakom mjestu, ma koliko bude ono malo ili udaljeno, uredimo budućnost, poput ovog doma, za stanovnike mjesta u kojima žive. Imamo brojnih primjera gdje se na onakav ili sličan način ulaže u rekonstrukciju i uređenja. Uvjeren sam da će svim mještanima Vilić Sela ovaj dom biti itekako dobar za upotrebu bilo da se u njemu održavaju svatovi, proslave za krštenja, krizme, a sigurno i za karminja. Zahvaljujem se i ovdje nazočnom pomoćniku ministrice regionalnog razvoja Davoru Huški koji je dao svoj doprinos kako bi ovaj dom ovako uredili - istakao je Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan naglašavajući kako se neće stati s obnovom doma u Vilić Selu jer se s takvim aktivnostima nastavlja.Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Pozdrave ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac prenio je čelnicima općine i svim mještanima njen pomoćnik Davor Huška.

-Meni je pripala izuzetna čast da u njeno ime budem danas ovdje s vama. Ovakva sredstva koja se nude lokalnoj zajednici kroz program "Održivog razvoja lokalne zajednice" nisu namijenjena za područje gospodarstva. Ona su namijenjena za stvarane minimalnih društvenih uvjeta za opstojnost pojedinih naselja, slabije razvijenih. Upravo je iz tih sredstava odobrena potpora i za uređenje i rekonstrukciju ovog doma ovdje u Vilić Selu - rekao je pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška.Simbolično je ključeve doma predao predsjedniku Mjesnog odbora Bojanu Petroviću pomoćnik ministrice regionalnog razvoja Davor Huška, a novouređeni dom blagoslovio je skenderovački župnik vlč. Mijo Lasović.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo