Novorođenih u Požeštini sve manje

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Prema sadašnjim pokazateljima, gledajući prvih šest mjeseci, gotovo je nemoguće dostići brojku novorođenih u požeškoj bolnici u odnosu na prošlu godinu, a da ne govorimo o godinama prije. Prošle je godine u Općoj županijskoj požeškoj bolnici rođeno ukupno 478 djevojčica i dječaka, a dojam je kako će ova godina završiti daleko ispod tog broja. U prvih šest mjeseci u požeškoj bolnici bilo je samo 175 poroda. S područja Požeštine rođeno je 170 dok je ostalih pet poroda bilo koje su trudnice bile s područja Brodsko-posavske županije, Srednjeg Lipovca, Nove Kapele, Malina i Kujnika te jedna iz Zagreba.

U prvih šest mjeseci ove godine s područja Požeštine ukupno je rođeno 170 novorođenčadi – 86 dječaka i 84 djevojčice. S područja Požege je rođeno 34 dječaka i 28 djevojčica, Pleternice 14 dječaka i 21 djevojčica i Kutjeva 12 dječaka i 5 djevojčica. Jakšić na svom području ima 14 novih stanovnika – 4 dječaka i 10 djevojčica, Velika broji 9 dječaka i 12 djevojčica, Kaptol 4 dječaka i 2 djevojčice, a Čaglin 4 dječaka i tek jednu djevojčicu.

Hrvatska se ubraja među “najstarije” zemlje u svijetu, a ako se nastave dosadašnji demografski trendovi, istraživanja govore kako bi se  do 2030. u Hrvatskoj broj stanovnika mogao spustiti ispod 4 milijuna. Demografska problematika usko je vezana s ekonomskom problematikom, a statistika je neumoljiva – sve je manje novorođenih na području Požeštine.

 

 

 

Komentiraj:



Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: