Novoosnovana Turistička zajednica Zlatni Papuk za četiri općine požeškog kraja može ubrzo dobiti državnu potporu

Autor: Jelenko Topić

Nedavno donesenom uredbom Vlade RH propisuje se korištenje sredstava iz Fonda za udružene turističke zajednice, a mogu ih koristiti one zajednice koje su upisane u upisnik turističkih zajednica  na državnoj razini ili imaju sklopljen sporazum o projektnom udruživanju na dan 31. prosinca ove godine. Trenutno je u tom upisniku 19 udruženih  i još je šest udruženih zajednica koje su međusobno udružene sporazumom. Za tu namjenu na raspolaganju je trenutno 8,8 milijuna kuna.

Pored toga usvojena je i uredba kojom se turističkim zajednicama omogućava korištenje sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent što znači da bi se novoosnovana Turistička zajednica Zlatni Papuk sa sjedištem u Velikoj i kroz taj dio mogla okoristiti. Ovim uredbama se omogućava isplata sredstava već ove godine.

Kako je poznato proteklih dana na tragu racionalizacije održana je osnivačka skupština Turističke zajednice Zlatni Papuk koja obuhvaća područje općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić. Suglasnosti na Statut TZ Zlatni Papuk dalo je Ministarstvo turizma i sporta.

Pokrenuta je procedura upisa Turističke zajednice Zlatni Papuk u Upisnik turističkih zajednica pri nadležnom Ministarstvu. Danom upisa TZ Zlatni Papuk u Upisnik turističkih zajednica dosadašnja TZ općine Velika prestaje sa postojanjem, a TZ Zlatni Papuk je njen pravni slijednik.

Ovaj potez zasigurno će donijeti uštede, a ova poticajna sredstva na početku djelovanja TZ za četiri općine zasigurno će olakšati njene aktivnosti u ovim teškim gospodarskim vremenima.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek