Novoizgrađeno reciklažno dvorište u Jakšiću od ponedjeljka, 1.lipnja 2020. godine u punoj funkciji – požeški Komunalac preuzeo upravljanje /FOTO/

Autor: D.K.

Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i direktor požeškog Komunalca Josip Vitez potpisali su ugovor o preuzimanju i upravljanju novoizgrađenim reciklažnim dvorištem u tamošnjoj općini koje se nalazi unutar gospodarske zone, na adresi Kolodvorska 215A.

Uz potpis ugovora, na simboličan način općinski načelnik Ivica Kovačević predao je ključeve reciklažnog dvorišta direktoru Komunalaca Josipu Vitezu s kojim je bila i Jasna Relić, rukovoditeljice Razvojno-tehničkog sektora.

Pravo na korištenje usluga reciklažnog dvorišta bez plaćanja naknade imaju fizičke osobe s područja Općine Jakšić koje su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada iz kategorije kućanstava.

Pravo na korištenje usluga reciklažnog dvorišta u Jakšiću bez plaćanja naknade imaju i pravne ili fizičke osobe – obrtnici s područja Općine Jakšić koje su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada iz kategorije gospodarstava, ali samo za predaju u reciklažno dvorište papira, kartona i prozirne folije.

Uz plaćanje naknade, koja će biti propisana cjenikom, pravo na korištenje usluga reciklažnog dvorišta u Jakšiću imat će pravne ili fizičke osobe – obrtnici s područja Općine Jakšić koji su korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada iz kategorije gospodarstava. U reciklažno će dvorište moći odložiti pojedine vrste neopasnog i opasnog otpada čiji će popis biti objavljen na internetskim stranicama www.komunalac-pozega.hr.

Reciklažno dvorište namijenjeno je prikupljanju komunalnog otpada nastalog u kućanstvima: problematičnog otpada, otpadnog papira, drva, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog (glomaznog otpada) te građevnog otpada koji nastaje održavanjem i manjim popravcima koje obavlja sam vlasnik u količini ne većoj od 200 kg u šest uzastopnih mjeseci.

Detaljniji popis vrsta otpada koje se mogu predati u reciklažno dvorište, korisnicima usluge objavljuje se na ulaznoj ploči reciklažnog dvorišta i mrežnoj stranici Komunalac Požega d.o.o.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Jakšić je od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati te subotom od 7 do 12 sati.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88