Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Novo igralište za pleterničke mališane u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica: „Ulaganje u djecu najveći je ulog u našu budućnost“ /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Novo igralište za pleterničke mališane u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica: „Ulaganje u djecu najveći je ulog u našu budućnost“ /FOTO/ Požega.eu | Novo igralište za pleterničke mališane u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica: „Ulaganje u djecu najveći je ulog u našu budućnost“ /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

https://youtu.be/AoFMw-NzTaI

Polaznici pleterničkog Dječjeg vrtića „Tratinčica“ bogatiji su za još jedan sadržaj. Dobili su novo dječje igralište koje je financirano kroz „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“. Radi se o nogometnom dječjem igralištu s atletskom stazom koje je izgrađeno primjerenu njihovom uzrastu za njih 232 polaznika.Uz ravnateljicu Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Pleternica Nikolinu Hačka između ostalih na svečanosti otvorenja su bili i Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Antonija Jozić, požeško-slavonska županica, Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, članovi Upravnog vijeća te ustanove, ravnateljice dječjih vrtića u Požeštini, roditelji mališana koji pohađaju vrtić i dr.

Pozdravljajući nazočne ravnateljica vrtića Nikolina Hačka naglasila je kako svake godine u toj ustanovi poboljšavaju razinu kvalitete u čemu najviše uživaju djeca koja sve to jako dopro prepoznaju. Zahvalila se na sve gradu Pleternici kao osnivaču ustanove na svim potporama kao i Poduzetničkom centru Pleternica koji pripremaju projektnu dokumentaciju za natječaje.

Gradonačelnica Marija Šarić posebno je naglasila kako su djeca blago te kada se ulaže u njih da je to sigurna budućnost. Zahvalila se i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na svim dosadašnjim potporama.

-Uvjerena sam da će djeca na novom sportskom igralištu razvijati zdrave navike. To je proces kojim pokušavamo našim mališanima osigurati što kvalitetnije odrastanje, kako bi odrasli u zdrave ljude– kazala – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Na svečanosti otvorenja obratila se i županica Jozić koje je općenito ukazala na problem sa kapacitetima u dječjim vrtićima na području Požeško-slavonske županije.Veliko zadovoljstvo izrazila je državna tajnica Željka Josić jer je mogla biti na prigodnoj svečanosti otvorenja te je naglasila kako je ulaganje u djecu najveći ulog u našu budućnost.

-Djeca nam doista mogu i najviše donijeti, zato se trudimo kao Vlada uložiti u ono što nam je najvažnije, a to je upravo predškolski odgoj i obrazovanje. Drago mi je da je ovaj Dječji vrtić dobio svoju novu aktivnost, svoje igralište. Sigurna sam da će sva djeca iz Grada Pleternice, koja su upisana i koja će se upisivati, biti jako zadovoljna i sretna sa svim aktivnostima koje vrtić nudi. I dalje ćemo nastojati podržavati općine i gradove, a u Požeško-slavonskoj županiji financirali smo sedam lokalnih samouprava, kako bi se i dalje održao i razvijali predškolski odgoj i obrazovanje. U ovoj županiji uložili smo u pet vrtića, a jedan od njih je i ovaj u Gradu Pleternica –rekla je Željka Josić.

Nakon svečanosti otvorenja, puštanjem balona u nebo, uslijedili su prigodni nastupi mališana i sudjelovanje u različitim rekreativnim i zanimljivim igrama te plesu.  

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.