Novo igralište za pleterničke mališane u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica: „Ulaganje u djecu najveći je ulog u našu budućnost“ /FOTO/

Autor: D.K.

Polaznici pleterničkog Dječjeg vrtića „Tratinčica“ bogatiji su za još jedan sadržaj. Dobili su novo dječje igralište koje je financirano kroz „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“. Radi se o nogometnom dječjem igralištu s atletskom stazom koje je izgrađeno primjerenu njihovom uzrastu za njih 232 polaznika.

Uz ravnateljicu Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Pleternica Nikolinu Hačka između ostalih na svečanosti otvorenja su bili i Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Antonija Jozić, požeško-slavonska županica, Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice, članovi Upravnog vijeća te ustanove, ravnateljice dječjih vrtića u Požeštini, roditelji mališana koji pohađaju vrtić i dr.

Pozdravljajući nazočne ravnateljica vrtića Nikolina Hačka naglasila je kako svake godine u toj ustanovi poboljšavaju razinu kvalitete u čemu najviše uživaju djeca koja sve to jako dopro prepoznaju. Zahvalila se na sve gradu Pleternici kao osnivaču ustanove na svim potporama kao i Poduzetničkom centru Pleternica koji pripremaju projektnu dokumentaciju za natječaje.

Gradonačelnica Marija Šarić posebno je naglasila kako su djeca blago te kada se ulaže u njih da je to sigurna budućnost. Zahvalila se i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na svim dosadašnjim potporama.

-Uvjerena sam da će djeca na novom sportskom igralištu razvijati zdrave navike. To je proces kojim pokušavamo našim mališanima osigurati što kvalitetnije odrastanje, kako bi odrasli u zdrave ljude– kazala – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Na svečanosti otvorenja obratila se i županica Jozić koje je općenito ukazala na problem sa kapacitetima u dječjim vrtićima na području Požeško-slavonske županije.

Veliko zadovoljstvo izrazila je državna tajnica Željka Josić jer je mogla biti na prigodnoj svečanosti otvorenja te je naglasila kako je ulaganje u djecu najveći ulog u našu budućnost.

-Djeca nam doista mogu i najviše donijeti, zato se trudimo kao Vlada uložiti u ono što nam je najvažnije, a to je upravo predškolski odgoj i obrazovanje. Drago mi je da je ovaj Dječji vrtić dobio svoju novu aktivnost, svoje igralište. Sigurna sam da će sva djeca iz Grada Pleternice, koja su upisana i koja će se upisivati, biti jako zadovoljna i sretna sa svim aktivnostima koje vrtić nudi. I dalje ćemo nastojati podržavati općine i gradove, a u Požeško-slavonskoj županiji financirali smo sedam lokalnih samouprava, kako bi se i dalje održao i razvijali predškolski odgoj i obrazovanje. U ovoj županiji uložili smo u pet vrtića, a jedan od njih je i ovaj u Gradu Pleternica –rekla je Željka Josić.

Nakon svečanosti otvorenja, puštanjem balona u nebo, uslijedili su prigodni nastupi mališana i sudjelovanje u različitim rekreativnim i zanimljivim igrama te plesu.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88