Novo čelništvo Hrvatskog časničkog zbora grada Požege

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Donošenjem Statuta i Kodeksa časti, te izborom rukovodstva na obnoviteljskoj skupštini obnovljen jer rad Hrvatskog časničkog zbora grada Požege kojemu je predsjednikom postao Ante Pavličević, dok su dopredsjednici Ivo Grgić i Drago Valenta, a tajnik Damir Marinović. Izabrani su izaslanici za skupštinu časničkog zbora Požeško-slavonske županije, a skupu su nazočili Miro Bagarić, izaslanik Požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Pakraca i Lipika Željko Špelić.

-Uključit ćemo se u rad Koordinacije udruga iz domovinskog rata naše županije, obilježavanje značajnih obljetnica, sudjelovat ćemo na susretima časnika, te inicirati obnavljanje županijske podružnice časničkog zbora – kazao je o smjernicama za rad u ovoj godini novoizabrani predsjednik Ante Pavličević.

Sudjelujući u raspravi Ante Bagarić je istakao potrebu rasčlambe povijesnih događaja u obrambenom ratu radi širenja domoljublja, kao i očuvanje istine o ratu, Zdenko Farkaš je naglasio očuvanje digniteta časnika i branitelja, Željko Samardžija je predložio da zapovjednici vodova i časnici drugih postrojbi napišu povijest  svojih postrojbi, a Ivo Grgić je zatražio uvrštavanje Domovinskog rata u obrazovni sustav zemlje.

 

-Drago mi je što ste obnovili udrugu, a grad Požega će vam dati potporu-poručio je požeški dogradonačelnik Darko Puljašić, a Željko Špelić, predsjednik udruge Pakrac-Lipik govorio je o programu rada Hrvatskog časničkog zbora, te uključivanju časnika u aktivnosti.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek