Novinari u akciji s policijom: Vozači se pridržavaju prometnih propisa, nije bilo utvrđenih prekršaja /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA – Policijski službenici provode preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja ali i na ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Akcija se provodi danas od 15 do 23 sata u kojoj su prilikom nadzora sudionika u prometu kod požeške bolnice sudjelovali i novinari.

Tijekom boravka novinara s policijskim službenicima nisu utvrđene gotovo nikakve nepravilnosti vozača bilo da se radi o brzini kretanja vozila ili korištenja sigurnosnog pojasa. Policijski službenici su proveli desetak nadzora nad vozačima i nisu utvrdili nikakve prekršaje. U razgovoru s Davorom Alaberom, vozačem kojeg su zaustavili policijski službenici i koji je bio raspoložen za razgovor s novinarima doznajemo da on nema nikakvih problema s policijom te da se pridržava prometnih propisa.

Davor Alaber, vozač

-Nemam baš učestale susrete s policijom. Godišnje prelazim 17 tisuća kilometara, a policija me zaustavi možda jednom mjesečno u prosjeku u redovitim kontrolama, kao i danas. U zadnje dvije godine nemam niti jedan evidentiran prekršaj. Nastojim biti što savjesniji vozač kako radi sebe tako i drugih sudionika u prometu – rekao nam je Davor Alaber kojemu je bio suvozač njegov malodobni sin koji je uredno sjedio u auto sjedalici.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

-U prva dva mjeseca na području Policijske uprave požeško-slavonske evidentirana je 81 prometna nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, njih osam teško, a 22 lakše ozlijeđene. Procesuirano je u promatranom razdoblju 885 prekršaja zbog nepropisne brzine – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske pozivajući građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama i da svoje prijedloge dostave od 3.4. do 13.4.2018., na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr te da će nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama Pžeško-slavonske županije večeras do 23 sata iz kojeg se razloga upozoravaju vozači da se pridržavaju prometnih propisa.

[FAG id=240814]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88