Novinari u noćnoj akciji: S petka na subotu policija oduzela 11 vozačkih dozvola

Autor: D.K.

POŽEGA – Ovih se dana veći broj policijskih službenika mogao zamijetiti na cestama što su najviše osjetili oni malo nesavjesniji vozači koji su zatečeni u prekršaju. Nadziralo se sve, od korištenja pojasa na svim sjedalima, do prekoračenja brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača za vrijeme vožnje, tehničke ispravnosti vozila i dr.

Nastavku opsežne akcije u noćnim satima mogli su biti nazočni i novinari sa subote na nedjelju te svjedočiti, u vremenu dok smo bili s policijskim službenicima, da su vozači koji su nadzirani bili ispravni. Noć prije, s petka na subotu, nije bio takav slučaj. Unatoč lošem vremenu, jer je padala kiša, policijski su službenici oduzeli 11 vozačkih dozvola i to samo na području koje pokriva Policijska postaja Požega.

Antun Majnarić, nadzirani vozač

Jedan od vozača je htio razmijeniti nekoliko riječi s novinarima, Antun Majnarić iz Požege, koji je prošao “tretman” temeljitog nadzora. Sve je prošlo u najboljem redu. Majnarić ističe da pazi na brzinu, ali i na poštivanje svih drugih prometnih propisa jer je jednom imao neugodno iskustvo i džep mu je bio olakšan zbog nekorištenja pojasa. Naglašava kako podržava policijske akcijeli i medije koji prate na razne načine provedbu akcija što je jedan vid i preventivnog djelovanja.

Davor Hamžik, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa u Policijskoj postaji Požega

Policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa u Policijskoj postaji Požega Davor Hamžik naglašava kako su aktivnosti policijskih službenika u akciji prvenstveno usmjerene na nadzor sudionika u prometu s ciljem osiguranja povoljnog stanja i preveniranja kaznenih djela te prekršaja u cestovnom prometu. Istaknuo je i kako su sa subote na nedjelju na terenu četiri policijske ophodnje na području požeške Policijske postaje koje provode ciljanu akciju.

Za očekivati je da će i medijska praćenja policijskih akcija probuditi svijest kod vozača te da će poštivati prometne propise jer zapriječene kazne i nisu baš male.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: