Novinari u noćnoj akciji: S petka na subotu policija oduzela 11 vozačkih dozvola

Autor: D.K.

POŽEGA – Ovih se dana veći broj policijskih službenika mogao zamijetiti na cestama što su najviše osjetili oni malo nesavjesniji vozači koji su zatečeni u prekršaju. Nadziralo se sve, od korištenja pojasa na svim sjedalima, do prekoračenja brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača za vrijeme vožnje, tehničke ispravnosti vozila i dr.

Nastavku opsežne akcije u noćnim satima mogli su biti nazočni i novinari sa subote na nedjelju te svjedočiti, u vremenu dok smo bili s policijskim službenicima, da su vozači koji su nadzirani bili ispravni. Noć prije, s petka na subotu, nije bio takav slučaj. Unatoč lošem vremenu, jer je padala kiša, policijski su službenici oduzeli 11 vozačkih dozvola i to samo na području koje pokriva Policijska postaja Požega.

Antun Majnarić, nadzirani vozač

Jedan od vozača je htio razmijeniti nekoliko riječi s novinarima, Antun Majnarić iz Požege, koji je prošao “tretman” temeljitog nadzora. Sve je prošlo u najboljem redu. Majnarić ističe da pazi na brzinu, ali i na poštivanje svih drugih prometnih propisa jer je jednom imao neugodno iskustvo i džep mu je bio olakšan zbog nekorištenja pojasa. Naglašava kako podržava policijske akcijeli i medije koji prate na razne načine provedbu akcija što je jedan vid i preventivnog djelovanja.

Davor Hamžik, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa u Policijskoj postaji Požega

Policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa u Policijskoj postaji Požega Davor Hamžik naglašava kako su aktivnosti policijskih službenika u akciji prvenstveno usmjerene na nadzor sudionika u prometu s ciljem osiguranja povoljnog stanja i preveniranja kaznenih djela te prekršaja u cestovnom prometu. Istaknuo je i kako su sa subote na nedjelju na terenu četiri policijske ophodnje na području požeške Policijske postaje koje provode ciljanu akciju.

Za očekivati je da će i medijska praćenja policijskih akcija probuditi svijest kod vozača te da će poštivati prometne propise jer zapriječene kazne i nisu baš male.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot