Novinar lovačkih glasila i portala pozega.eu Jelenko Topić dobio zlatno odličje Hrvatskog lovačkog saveza

Autor: D.K.

POŽEGA – Na svečanoj proslavi zaštitnika lovaca sv. Huberta za područje Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije  novinaru hrvatskih lovačkih mjesečnika „Lovački vjesnik“ i „Dobra kob“, te portala pozega.eu Jelenku Topiću iz Požege dodijeljeno je zlatno odličje Hrvatskog lovačkog saveza. Priznanje mu je uručio Mato Grgić, predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije čiji je Izvršni odbor predložio Topića Hrvatskom lovačkom savezu za dodjelu najvišeg odličja za zasluge u unapređenju i razvoju lovstva u tom kraju posebice doprinos kroz medije.

Mato Grgić, predsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije

-Do unazad nekoliko godina za lovstvo Brodsko-posavske županije praktički se uopće nije znalo, a dolaskom Topića, koji bez zadrške i u svakom trenutku prati naš rad prezentirajući ga u medijima postali smo prepoznatljivi po svojim aktivnostima u cijeloj zemlji- istakao je čestitajući na odličju uručujući ga Mato Grgić. Posebno je izdvojio njegove objavljene tekstove u domaćim lovačkim glasilima o problematici ovogodišnjeg produljenja ugovora o zakupu lovišta sa više od dvadeset tamošnjih lovačkih udruga, te suradnjom sa ovim Lovačkim savezom na njihovoj humanitarnoj priredbi odnosno natjecanju u kuhanju lovačkog čobanca.

Jelenko Topić, novinar

-Nikada mi nije bilo teško na poziv običnih ljudi, koje volim i cijenim, te im vjerujem otići u njihovu sredinu, lovište, radnu akciju, lov ili prijateljsko okupljanje, iako je udaljenost od Požege često veća od 50 kilometara,  jer i suviše volim ovaj posao, a na suradnju sa dva najznačajnija hrvatska lovačka mjesečnika odlučio sam se prije više od četiri godine kada sam otišao u mirovinu iz „Večernjeg lista“ kao njihov novinar sa radnim stažom duljim od 35 godina – kaže nam Jelenko Topić, koji je izrazio zadovoljstvo što su ga upravo Brođani predložili za ovo visoko odličje jer je odrastao na njihovom području(do dvadesete godine života je živio u Lužanima), te što su oni prepoznali njegov korektan, odgovoran i profesionalan pristup poslovima informiranja u oblasti lovstva.  

Dodao je da sve to ne bi bilo moguće bez razumijevanja i dobre suradnje sa urednicima ova tri medija koji  bez okolišanja prihvaćaju ovakav način rada i pristup navedenoj problematici na svojim stranicama. Dakako ključni su i čelni ljudi u lovačkim savezima Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, koje svojim novinarskim radom pokriva Jelenko Topić, jer su otvoreni za komunikaciju i sredstva informiranja, a to je slučaj i sa brojnim lovcima u pedesetak udruga ovog dijela Slavonije.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: