Novih 68 računala za 11 osnvnih škola osigurao osnivač – Požeško-slavonska županija: “Želja nam je podići školstvo na veću razinu i bolju pripremljenost za nastavak školovanja”

Autor: D.K.

Kao osnivač 11 osnovnih škola Požeško-slavonska županija je za te obrazovne ustanove osigurala 68 novih računala kako bi se još kvalitetnije mogla održavati nastava i obrazovanje, Računala, uz koje su nabavljeni monitori i tastature, manjeg su formata prilagođena učeničkom prostoru i informatičkim učionicama, niske potrošnje, a sustav je usklađen s hrvatskim jezikom i preporukama za korištenje kvalitetnih digitalnih sadržaja. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti pojasnila je i kako je računalima dobavljač osigurao servis i podršku

Uz ravnatelje svih osnovnih škola koje su dobile računala na svečanosti primopredaje bio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Vedran Neferović

-Naša je obveza kao osnivaču pružiti potporu našim osnovnom školama. To je početni dio našeg ulaganja u školski sustav i dokaz da smo ostali na našem stavu da nećemo dozvoliti da se ugasi niti jedna područna ili osnovna škola, nego da ćemo pomoći u njihovom daljem razvoju. Proteklih godina podigli smo radne i životne uvjete u nekim našim područnim i matičnim školama, bolje uvjete za učenike ali i učitelja i nastavnika. U tijeku je i nastavak obnove i ostalih škola, tako da ćemo obnoviti i podići energetsku neovisnost svih škola. Sada smo u dogovoru s ravnateljima osigurali ova potrebna računala, a i u nastavku ćemo s njima u dogovoru planirati dalje opremanje i uređenje školskih prostora. Ovom zajedničkom i objedinjenom nabavom na području cijele županije svakako smo mogli formirati i bolje cijene ovih računala – rekao je župan Tomašević, koji je zahvalio ravnateljima na zajedničkoj sinergiji škola i županije te Ministarstva obrazovanja koje je također osiguralo dodatno opremanje škola.

-Želimo podići naše osnovno školstvo na višu razinu, bolju pripremu za srednje škole i fakultetsko obrazovanje. Ovo je samo jedan doprinos da županija podržava školstvo i u znanost, da mlade ljude bolje pripremi za budućnost, da ostanu, a ne odlaze iz županije i Slavonije – dodao je župan Tomašević.

U ime ravnatelja zahvalio se najstariji od njih, Miljenko Crnjac, ravnatelj OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu, koji je istakao da je ovo prva ovako velika donacija od strane županije, koja će upravo nadopuniti onu donaciju Ministarstva obrazovanja i sada će sve učionice biti opremljene informatičkom opremom.

Predsjednik aktiva ravnatelja svih osnovnih škola koje su na području grada Požege i Požeško-slavonske županije, Boško Obradović, ravnatelj OŠ Mladost Jakšić, zahvalio se na posebnoj brizi županije za škole kojima je osnivač.

– Informatizacija je nešto što nas čeka u budućnosti, neke škole su već u eksperimentalnom programu, a od ove školske godine ulaze i ostale škole. Informatika se kao izborni predmet uvodi već od 1. razreda i ova donacija će svakako biti potrebna svim školama, jer učenici već od najnižih razreda uče informatiku.

Više iz kategorije

 
blank

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek